Feestelijke opening expositie Pracht&Praal

Op donderdag 30 juni om 16:00 uur openden de nazaten van s'Jacob samen met de wethouders van Ermelo en museumdirecteur Germa Greving de nieuwe expositie Pracht & Praal in Museum Het Pakhuis.
 

Ermelo en de witte pauw zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden

Je komt het dier overal in het straatbeeld tegen: in kunstwerken op rotondes en pleinen, in de cirkels om de bomen, in het gemeentewapen. Maar wie het ‘boeket van veren’ wil aanschouwen, moet naar Staverden reizen; de kleinste stad van de Benelux.

Op de Veluwe wordt het ‘royaal genieten’ dit jaar! Museum Het Pakhuis sluit aan bij het koninklijke thema met een speciale expositie met een adellijk tintje: Pracht&Praal – de stand van Staverden.

Met de veren van de pauw is geschiedenis geschreven.
In Pracht&Praal maak je een tijdreis van de Late Middeleeuwen naar het heden. Museum Het Pakhuis heeft een aantal bijzondere oorkondes en objecten in bruikleen gekregen, waardoor het verleden tastbaar wordt. Met de verhalen van toen ontmoet je de interessante adellijke bewoners van Kasteel Staverden. Onderweg proef je iets van de sfeer van weleer. En natuurlijk kan een pauwengalerij niet ontbreken: hier ontdek je de innige band tussen Ermelo en het dier.

Hul je in de Pracht&Praal van Ermelo. Ontdek vanaf 30 juni de stand van Staverden in Museum Het Pakhuis.

Expositie Pracht en Praal in Museum het Pakhuis Ermelo