Fietsenstalling voor de natuurtuin de Zandkamp tijdens NL Doet

In Natuurtuin De Zandkamp tussen de Zandkampweg en de Konijnenwal in Ermelo werd afgelopen vrijdag tijdens NL Doet een fietsenstalling gerealiseerd. 

Er werd druk gewerkt door vrijwilligers van diverse organisaties, zoals de Stichting NMP Ermelo, de KNNV Noordwest Veluwe en de Klompenpad werkgroep van de Stichting Landschapsbeheer Gelderland.

Zij werden ondersteund door leerlingen van het Christelijk College Groevenbeek in het kader van de landelijke actie NL Doet van het Oranjefonds waarbij een ieder uitgenodigd wordt als vrijwilliger de handen uit de mouwen te steken. Zelfs koning Willem Alexander deed mee al was dit helaas niet in Ermelo.

Ondanks het regenachtige weer in de vroege ochtend, waren de leerlingen Noor, Eva, Sanne, Thijs en Stef met goede moed en plezier aan het werk. Hier toonde de emancipatie zich optimaal, de dames boorden diepe gaten in de grond voor de palen van de fietsenrekken.
De houten palen afkomstig uit het Ermelose bos zijn beschikbaar gesteld door de gemeente Ermelo het benodigde antiworteldoek werd gesponsord door de firma SummerRain technische groothandel B.V. Ermelo, de grondafwerking met houtsnippers door de firma Feenstra tuinaanleg en een bijdrage geleverd door firma Van den Broek ijzerwaren voor bouten en schroeven.

Het eind resultaat mag er zijn, een ieder kan nu op de fiets naar de Natuurtuin komen en zijn Vélocipède  al of niet geëlektrificeerd vastklinken aan stevige fietsenrekken om vervolgens tot verbazing en rust te komen in dit stille stukje Ermelose natuur. Na een vrolijke ochtend van hard werken en een verdiende lunch gingen de leerlingen voldaan huiswaarts.

Vrijwilligers realiseren en onderhouden de natuurtuin elke vrijdagochtend vanaf  9.00 uur en vanaf 25 maart ook elke maandagmiddag vanaf 13.30 uur. Zij kunnen nog vrijwilligers gebruiken dus een ieder is van harte welkom op de werkochtend of middag. Kijk voor meer informatie op www.nmpermelo.nl of stuur een mail naar [email protected]

Natuurtuin de Zandkamp NL Doet 2019