Freerun event Ermelo

Op zaterdag 29 september zal de Wethouder Balverszaal in Ermelo omgetoverd worden tot Freerun Plaza. Freerunners van Sparta Ermelo en van andere clubs uit de regio kunnen zich aanmelden voor dit evenement. 

Sparta kijkt uit naar deze sportieve ontmoeting en roept ook de eigen Ermelose jeugd, vanaf 10 jaar dat nog niet aan freerunning doet, zich aan te melden.

Sparta biedt al een aantal jaren freeruntrainingen aan. Iedere dinsdag in de gymzalen van het Groevenbeek College en iedere donderdag in sporthal Calluna leven inmiddels ruim 60 leden zich uit om de nieuwste tricks en trucs onder de knie te krijgen. Maar gezamenlijk en met andere clubs uit de regio trainen is niet vanzelfsprekendheid. En daar moet volgens initiatiefnemer Michael Hollander, beleidsmedewerker bij Sparta verandering in komen: “Freerunning is een sport waarbij je zo sierlijk mogelijk, maar op een veilige en verantwoorde wijze allerlei obstakels en hindernissen moet trotseren. Met een aantal uitdagende en niet alledaagse attributen en obstakels hopen we de leden en jongeren uit de regio een te gekke dag te laten beleven”.

Mocht het aan slaan bij de deelnemende freerunners, dan is Sparta van plan om het evenement vaker te gaan organiseren. Om toerbeurt worden er dan andere professionele freerunners ingezet om de workshops te leiden.

De eerste editie zal onder leiding staan van de eigen Sparta trainers. Deze zomer werd Stephan Doosje door Sparta aangetrokken als nieuwe trainer, daarmee springt de club in op een verwachte ledengroei.

“Stephan Doosje is professioneel freeruntrainer en behoort zelf ook tot de betere freerunners in Nederland."

"Met de ledengroei van de afgelopen maanden, is het goed om dit soort mensen aan onze club te verbinden”, aldus voorzitter Jaco Cornelissen. Ook zullen Sparta trainers Ronald Loedeman en Jan-Willem Broekhoven workshops verzorgen. “Ronald heeft het freerunnen hier opgezet en niet veel later kwam Jan-Willen daarbij. Geweldig dat deze mannen zich ook nog steeds wekelijks inzetten om de jeugd in Ermelo te gekke trainingen aan te bieden” besluit Hollander.

Aanmelden 

Meer informatie en aanmelden voor Freerun Event Ermelo kan via deze link. Deelname voor freerunning leden van Sparta is gratis. Niet leden betalen EUR 5,-, contant te betalen op de dag zelf.