Gastvrij Café samenwerkingsinitiatief gemeente Ermelo en vrijetijdssector

Met de komst van het Gastvrij Café willen de gemeente en diverse vrijetijdsorganisaties elkaar vaker ontmoeten en kennisdeling bevorderen. 

Het Gastvrij Café wordt voor de samenwerkende organisaties een informele en sfeervolle plek 

Het wordt een plek voor ontmoeting, verbinding, netwerken, inspiratie en kennisdeling binnen de vrijetijdssector. Gastvrij Café wordt georganiseerd met een frequentie van 2 à 3 keer per jaar door een samenwerking tussen VVV ErmeloBuitenleven, Veron, het Pakhuis en gemeente Ermelo. Er worden sprekers uitgenodigd en thema’s als duurzaamheid behandeld.  

Op dit moment wordt de visie op recreatie en toerisme van de gemeente afgerond 
Hieruit is naar voren gekomen dat er binnen de vrijetijdssector grote behoefte is aan kennisdeling en om elkaar vaker te ontmoeten. Het bevorderen van ontmoeting tussen ondernemers is van cruciaal belang, omdat zij elkaar kunnen versterken en van elkaar kunnen leren.  

Het gaat om samenwerking gericht op gastvrijheid voor inwoners en bezoekers 
De gemeente werkt samen met de vrijetijdssector, de culturele sector, horeca en winkeliers aan een gastvrij Ermelo voor inwoners en gasten. Dit initiatief is ook open voor een breed publiek aan ondernemers, namelijk de verblijfs- en dagrecreatie, winkeliers, horeca en cultuursector.