Geen cadeautjes voor jarig DVS'33 Ermelo van gast SC Genemuiden (wedstrijdverslag)

DVS’33 Ermelo kreeg een dag na het 90-jarig bestaan op 1 september geen presentjes van het bezoekende sc Genemuiden.

De promovendus deed in deze wedstrijd niet zo heel veel fout en profiteerde wel van de geboden ruimte en won afgetekend

Na deze nederlaag hebben de geelzwarten nog maar vijf clubs onder zich en de Ermeloërs kunnen nog een plaatsje zakken naar de veertiende, als het kelderduel tussen Hoogeveen en Kampong eindigt in een overwinning voor een van beide of na een doelpuntrijk gelijkspel, hoger dan 2-2, door Kampong. De Genemuiders zijn een van de vier achtervolgers op de koploper.

Trainer Patrick Loenen had zijn basis in vergelijking met het duel tegen rkav Volendam op twee plaatsen gewijzigd. Lars Huber stond aan de aftrap voor Adriaan Kruisheer en Maarten van Dijk voor Jarno Westerman.

De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan alle leden, die het jubilerende DVS ontvallen zijn.

DVS met hopeloze achterstand de rust in
De eerste minuten van de wedstrijd waren hoopvol voor de thuisclub, die veel intensiteit in de wedstrijd wilde leggen, maar ook de bezoekers lieten zich wat dat betreft niet onbetuigd. Dat leverde DVS in de 2e minuut al een eigenlijk niet te missen kans op. De voorzet van Lars Huber werd met het hoofd afgemeten breed gelegd op Nicky van Hilten, die na de balaanname op de borst hard inschoot. Helaas voor de jubilaris wel recht op de benen van doelman Hidde Streutker, die zo natuurlijk lekker in de wedstrijd kon groeien. Die goede fase konden de geelzwarten overigens niet voorzetten en al vroeg moest de achtervolging ingezet worden.

De groenwitten, voor deze gelegenheid in het lichtblauw, hadden de kritiek, dat er in het voorgaande duel te weinig geschoten werd, goed ter harte genomen. Nieuweling Rutger Etten kreeg in de 8e minuut de tijd en ruimte na onvoldoende wegwerken om hard en gericht in te schieten. Er zat ook veel venijn in dat schot en door het stuitje kon Doelman Rik van Nuenen de bal niet stoppen, 0-1. Genoeg tijd natuurlijk om nog wat aan die vroege achterstand te doen. Vier minuten later zat Marc Magan de rechter bovenhoek lonken, maar zijn vrije trap ging net over de kruising. DVS kreeg in de 17e minuut opnieuw een tegenvaller te verwerken, toen hij zonder dat er een man in de buurt was geblesseerd raakte. En dusdanig dat hij zich moest laten wisselen. Joël Dion van Blerk, die nog in de oefenwedstrijd tegen SDVB testspeler was, verving hem. De gelzwarten voelden zich natuurlijk nog niet verslagen en kregen in de 22e minuut een goede kans om langszij te komen.

Benjamin Roemeon bediende Sam Crowther, die na zijn balaanname de verre hoek zocht. Dat gaf net te veel tijd aan Jens Jurn Streutker om zijn goalie, die al gepasseerd was bij te staan. In zijn poging om het speeltuig alsnog over de doellijn te glijden, raakte Roemeon de keeper, wat hem ook op geel kwam te staan. Ook Stef Nijland kreeg in de 27e minuut het geel voorgehouden. Hij liet zijn ongenoegen in gebaar blijken en volgens de nieuwe regels is dat ook geel. Met een rapporteur op de tribune kon scheidsrechter Besselsen niet anders. Vanaf de 28e minuut werkte sc Genemuiden naar een verdubbeling van de score toe. Een indraaiende voorzet werd nog wel weggekopt, maar de afvallende bal was weer voor de bezoekers. Mike Reuvers speelde zijn ploegmaat Rutger Etten goed in de ‘zestien’; zijn schot ging via een Ermelo’s been nog over. Na die hoekschop kreeg Rens van Benthem de kans om vrij in te schieten, maar hierop redde Rick van Nuenen knap. De rebound werd door Mike Reuvers in kansrijke positie over geschoten. Toen die laatste een minuut later de bal breed legde op Marc Magan, was de Ermelose sluitpost kansloos op diens geplaatste schot, 0-2.

Vervolgens waren er twee mogelijkheden voor de gastheren om rond de 40e minuut de aansluiting te vinden. Uit een assist van Stef Nijland kopte Marciano van Leijenhorst met een boog in, maar de kopbal was niet hard en ver genoeg, zodat Jens Jurn Streutker weg kon koppen. Een minuut later leidde een goede combinatie en een kaatsbal van Nicky van Hilten tot een riante schietkans voor Benjamin Roemeon. Zijn vizier stond te hoog. Echt kansen creëren deed sc Genemuiden ook niet, maar de groenwitten zouden de wedstrijd nog voor rust in het slot schieten.

Dat gebeurde nog niet in de 44e minuut, toen Marc Magan een vrije schop net terzijde van het strafschop gebied strak net over de lat schoot en ook nog niet in de eerste minuut van de extra tijd, toen doelman Rik van Nuenen een schot van diezelfde Magan via de vingertoppen nog over de lat tikte, maar wel uit de corner, die hierop genomen werd. Jens Jurn Streutker kopte met een boog in en de omhaal van Nicky van Hilten was te vergeefs. Hij kreeg de bal wel uit het doel, maar de assistent had al geconstateerd, dat die de doellijn volledig gepasseerd was. De marge van twee had nog hersteld kunnen worden in de 3e minuut van extra tijd. Benjamin Roemeon legde de bal na een goede actie vanaf de achterlijn terug, waar Hilal Ben Moussa inschoot. Via een Overijssels been werd het niet meer dan een hoekschop. Voor zover daar met nog een helft te gaan zat de wedstrijd dus op slot.

Na rust de nul gehouden
Toch begon DVS met Jorick Priem voor Maarten van Dijk fris aan de tweede helft. Al meteen stuurde Benjamin Roemeon op links Stef Nijland weg. Zijn voorzet was te scherp. In de 50e minuut begon Jorick Priem aan een van zijn kenmerkende rushes, maar werd gestuit met een “paardenkus” (een knietje in het bovenbeen). Hij zou er de resterende tijd last van houden, maar speelde de wedstrijd wel uit.

De Gellemuiers waren in de 52e minuut wel dichtbij de 0-4 na jet schot van Rens van Benthem, maar doelman rik van Nuenen redde met de voet. In de 58e minuut mocht invaller Joël van Blerk weer naar de kant. Het “duizenddingendoekje” Adriaan Kruisheer mocht nu opdraven in het hart van de Ermelose defensie. Echt aanzetten om DVS in het jubileum weekend naar een (nog) blamerende nederlaag te spelen deden de gasten niet. Wel leek een voorzet van Rens van Benthem in de 62e minuut via de voet van Adriaan Kruisheer een eigen doelpunt op de leveren, maar Rick van Nuenen was alert en stopte die bal.

Toch zou DVS een minuut daarna verdere schade op lopen, toen een net iets te laten sliding Benjamin Roemeon op zijn tweede gele kaart kwam te staan. Waar René van der Weij verder zijn drie wisselmomenten als luxe kon gebruiken, hoopte Patrick Loenen met zijn wissels in de 72e minuut nog aan wat eerherstel te werken. Eren Turan Yavuz maakte plaats voor Frank Olijve en Sam Crowther voor Lars van Wetering. Hij zou er nog twee keer dicht bij zijn. In de 75e minuut kreeg hij uit de voorzet van Jorick Priem bij de eerste paal zijn punt van de schoen, maar dat was niet voldoende om die tussen de twee palen te krijgen. In de extra tijd bood Frank Olijve hem met zijn voorzet nog een mogelijkheid, maar nu ging die hoog over. Daartussendoor koos Nicky van Hilten in de 88e minuut voor een strak schot, dat over scheerde, in plaats van een voorzet. Kortom, een roemloze nederlaag voor DVS.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Rick van Nuenen, Nicky van Hilten, Sem de Wit (17’ Joël van Blerk), 58’ Adriaan Kruisheer), Marciano van Leijenhorst, Eren Turan Yavuz (72’ Frank Olijve), Lars Huber, Hilal Ben Moussa, Maarten van Dijk (46’ Jorick Priem), Benjamin Roemeon, Sam Crowther (72’ Lars van Wetering), Stef Nijland.
Opstelling sc Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Jur van Dalfsen, Bart Jan Brouwer (81’ Hadde Pleijsier), Berwout Beumers (76’ Sijmon Eenkhoorn), Marc Magan (71’ Jasper Tuinman), Mathias Breman (76’ Nick Buitink), Mike Reuvers, Rens van Benthem (81’ Martijn Eenkhoorn), Rutter Etten.

63’ Rood (2x geel): Benjamin Roemeon (DVS’33 Ermelo)

Scheidsrechter: Dhr J. Besselsen uit Barneveld

Scoreverloop: 8’ Rutger Etten 0-1, 29’ Marc Magan 0-2, 45+3’ Jens Jurn Streutker 0-3