Geen directe winst voor DVS'33 Ermelo na zege op DOVO (wedstrijdverslag)

DVS’33 Ermelo heeft geen directe winst geboekt na de regelmatige thuiszege op DOVO. De concurrenten daarboven deden namelijk hetzelfde, zodat er geen verschuivingen waren in de top 4.

Grote winnaar was hsv Hoek, dat na de 1-5 er geen twijfel over liet bestaan, wie de terechte winnaar van de tweede periode werd.

De Zeeuwen bleven de ploeg van Bert van Hunenstijn daarin voor. De eerstvolgende wedstrijd gaan de Ermeloërs op bezoek bij Hoek, waarmee de derde periode begint. Dat is wel op 2 maart, want in het carnavalsweekend is DVS vrij van competitieverplichtingen.
DVS begon de wedstrijd met Soufyan Moro weer in de basis na zijn schorsing en voor hem moest Lars Dekker plaats maken. Gert Kruys had bij DOVO meer moeite om een succesvolle formatie in het veld te sturen. Zijn topscorer, Joshua Patrick, was geblesseerd en voor de plaats onder de lat moest hij een beroep doen op zijn derde doelman. De 19-jarige goalie uit de eigen jeugdopleiding kreeg bij de afwezigheid van de geblesseerde Rodney Ubbergen de voorkeur boven Koen Hagelstein. In het hart van de defensie ontbrak ook nog eens Nando Wormgoor; evenals de doelman geblesseerd geraakt op de laatste training. Oud-DVS’er Leon Toonen slijt zijn laatste dagen bij DOVO vooral op de bank, maar viel al halverwege het eerste bedrijf in.

Hoewel beide ploegen tot heel goed voetbal in staat zijn, werd het met name in de tweede helft een matige wedstrijd, waarin DVS wel verdiend won.

DVS met minimale voorsprong de rust in

Mocht DVS nog hoop gekoesterd hebben op de tweede periode, wat niet irreëel was, werd die al vroeg de grond in geboord. Het leidende hsv Hoek was al snel los in Sneek en liet de zege op ONS niet in gevaar komen. Het ‘Ahhh’ daalde al vroeg neer van de tribune bij de eerste Zeeuwse score in Friesland. Tegen het gehavende DOVO liet de thuisclub het er echter niet bij zitten en nam ook het initiatief zonder tot sprankelend voetbal te komen. Dat de Veenendalers weinig tot aanvallende acties kwamen, valt te begrijpen zonder de schaduwschutter van de Derde Divisie. Een echt aanspeelpunt in de spits ontbrak en oud-prof Abderrahim Loukili kon dat niet invullen.

De 1-0 dreigde te vallen in de 6e minuut vallen na een pass van Oktay Öztürk op Olivier Pilon. Die werd onderschept door een Veenendaals been en viel die nog bijna binnen. De Ermeloërs hadden wel moeite om los te komen van DOVO, maar het zat niet tegen bij de 1-0. De pass van Coen Vloedgraven in de 16e minuut raakte in de kluts tussen Olivier Pilon en de jonge goalie, die goed zijn doel uitkwam, maar geconfronteerd werd met de snelheid van de aanvaller. Via de paal kwam het leer op de doellijn weer voor de voeten van de topscorer van de Derde Divisie, die simpel binnen te tikken was.

De 1-0 bleek echter niet de opmaat voor een hoge score. Doordat DOVO niets creëerde, deerde dat niet. De bezoekers kregen nog eens een tegenslag te verwerken na een stevig duel tussen Frank van der Burg en Kesley den Haag halverwege de eerste helft, waarna de behendige Veenendaalse middenvelder zich helaas met veel pijn moest laten vervangen. De leidsman zag echter geen opzet en hield het bij geel. Leon Toonen nam tegen zijn oude club zijn plaats in. De eerste serieuze mogelijkheid voor de gasten ontstond pas, nadat de matig leidende scheidsrechter in de 25e minuut wat makkelijk een vrije trap toekende aan DOVO op rand van de ‘zestien’, kort nadat Leon Toonen uit een voorzet van links nog over gekopt had. Aanvoerder Roy Bakkenes schoot echter ruim over.

DVS kreeg zelf ook niet veel kansen. Christiaan van Hussen schoot wel na een half uur voetbal na een goede aanval uit de draai op doelman Tim van de Weerdhof. In de 43e minuut verlengde Benjamin Roemeon direct op Olivier Pilon, die zodoende een vrije schietkans kreeg. Zijn inzet ging echter naast. Nog in diezelfde minuut bood de topscorer een mogelijkheid aan Oktay Öztürk, die hard genoeg in schoot, maar wel recht op de keeper. In de extra tijd neutraliseerde Jorran van Santen een voorzet van Salim Amarzgiou, zodat die kans voorbijging. De thee werd zodoende genuttigd met 1-0.

DOVO ruikt in laatste kwartier nog aan scoren

Tarik El Khoulati bleef bij DOVO in de kleedkamer achter voor Marley Berkvens. De eerste mogelijkheid na de rust ontstond al uit de eerste de beste aanval, maar de voorzet vanaf links van Marley Berkvens door de invaller vond geen ploeggenoot. De poging van Oktay Öztürk om de stand naar 2-0 te tillen lukte nog niet, maar in de 48e minuut van Benjamin Roemeon wel. Hij versnelde op rechts en zijn voorzet werd door verdediger Ralph Hovestad in het eigen doel gewerkt in zijn poging de schade te beperken tot een hoekschop. Rond een uur voetbal waren er voor beide clubs mogelijkheden om te scoren. Doelman Paul Eppink had tot dan toe weinig serieus werk te doen gehad, maar ranselde nu wel een hard schot van Marley Berkvens uit zijn doel. Uit de corner, die hieruit ontstond, kopte Amarzgiou over. Direct hierop legde DVS een mooie aanval op de mat, waarbij Soufyan Moro met een goede pass Christiaan van Hussen het strafschopgebied instuurde.

Hij schoot de veilige 3-0 in de verre hoek. Die stand kwam de wedstrijd eigenlijk niet ten goede, want de koers was al wel gelopen. DOVO bleef vooralsnog op de eigen helft hangen om grotere schade te voorkomen. In korte tijd toverde de arbiter nog wat gele kaarten tevoorschijn. Uiteindelijk werden de zes over de twee clubs verdeeld, maar het aantal past eigenlijk niet bij twee voetballende clubs als DVS en DOVO. Aanvoerder Bakkenes maakte bij DOVO voor de laatste twintig minuten nog plaats voor Velagic en Pilon en Van Hussen werden bij de thuisclub nog gewisseld voor Daniël van Warven en Lars Dekker.

De eindstand leek al bereikt, maar Frank van der Burg moest in de 79e met een riskante sliding nog voorkomen, dat Marley Berkvens gevaarlijk werd. Toch scoorde DOVO de 3-1, wat op meer leek dan een simpele eretreffer. Mitchell de Zwart bediende vanaf de linkerkant Leon Toonen. De hoek was nog niet eens zo makkelijk, maar de oud-DVS’er slaagde er in om de bal vanuit de draai in de korte hoek langs Paul Eppink te krijgen. Daarmee was het nog niet gedaan. Op aangeven van Enrico Patrick vanaf de achterlijn kon Marley Berkvens aanleggen voor een schot. Dat ging recht op doelman Paul Eppink af. Met het schot van Benjamin Roemeon van 25 meter in de 84e minuut, dat rakelings naast ging, was het Ermelose kruit verschoten. DOVO kwam in de extra tijd nog dicht bij de aansluiting, toen de voorzet van Leon Toonen ingekopt werd door Marley Berkvens. Het werd dus een regelmatige 3-1 overwinning, waar DVS niets mee opschoot, maar ook geen schade aan leed.

Opstelling DVS’33: Paul Eppink, Frank van der Burg, Jorran van Santen, Dennis Hollart, Roald de Vries, Oktay Öztürk, Christiaan van Hussen (74’ Lars Dekker), Coen Vloedgraven, Soufyan Moro, Benjamin Roemeon, Olivier Pilon (73’ Daniël van Warven).

Opstelling DOVO: Tim van de Weerdhof, Enrico Patrick, Ralph Hovestad, Yannick Zeeman, Mitchell de Zwart, Simon van Zeelst, Tarik el Khoulati (46’ Marley Berkvens), Roy Bakkenes (74’ Muhamed Velagic), Kesley den Haag (23’ Leon Toonen), Salim Amarzgiou, Abderrahim Loukili.

Scheidsrechter: Dhr. W.H. Kuijntjes uit Brakel

Scoreverloop: 16’ Olivier Pilon 1-0, 48’ eigen doelpunt Ralph Hovestad 2-0, 69’ Christiaan van Hussen 3-0, 81’ Leon Toonen 2-1.