Geen goede reeks voor DVS'33 Ermelo na nederlaag tegen ODIN'59 (Wedstrijdverslag)

DVS’33 Ermelo is er niet geslaagd om na de twee overwinningen op Excelsior’31 en VVOG een goede reeks neer te zetten. Thuis tegen ODIN’59 gingen de geelzwarten na een hele slechte eerste helft onderuit met 1-2. (Foto Theo Aalten).

Het herstel in de tweede helft was onvoldoende voor zelfs maar een punt. Desondanks bleven Ermeloërs zevende op de ranglijst met twee punten meer dan de Heemskerkers, die dertiende bleven

In de tweede periode staan de mannen van Alex Geernaerts er prima voor en hebben daar alleen Sparta Nijkerk voor zich. Beide trainers hebben door blessures personele problemen. Bij ODIN’59 ontbrak een vijftal spelers, waaronder Thom de Vries. Peter Wesselink moest het doen zonder onder meer de langgeblesseerden Nicky van Hilten en Adriaan Kruisheer. Benjamin Roemeon, die tegen VVOG zelfs helemaal niet op het wedstrijdformulier stond, was nu weer inzetbaar en begon op de bank. DVS begon met dezelfde basis al bij de gewonnen derby bij VVOG.

Machteloos DVS met 0-2 achterstand de rust in.
DVS was in de eerste helft onzorgvuldig in de opbouw, leed veel balverlies, maar had desalniettemin nog steeds het meeste balbezit. Behalve rond de tiende minuut was er enige druk op het Heemskerkse doel, maar meer dan een corner leverde dat niet op. De organisatie was goed bij ODIN’59, dat op de juiste momenten ook goed druk zette. Bij de thuisclub zat er weinig beweging in, wat resulteerde in veel breedtepasses en terugspeelballen. Dat laatste werd DVS in de 18e minuut al fataal. Het leer stuiterde iets op voor doelman Daan Huiskamp, die de bal van zijn voet af zag springen, waar Lefteris Grammenidis deze dankbaar oppikte en simpel in het doel kon lopen, 0-1. Tegen een tegenstander, die goed vanuit een gesloten organisatie kan spelen met een snelle omschakeling, moet men niet achter komen. Pas in de 25e minuut zette DVS een goede aanval op, die Jeremy Jonker in staat stelde om net binnen de ‘zestien’ af te drukken. Zijn schot ging over. Het liep niet bij de Ermeloërs, maar als de schade niet groter zou worden, kon er na de rust wellicht gerepareerd worden. Het werd in de 38e minuut echter 0-2, toen Niels Jager een bal uit een dieptepass met een goede beweging in een keer bij Joey Kooge afleverde. Die speelde zich vrij en schoof de tweede Heemskerkse treffer binnen. Ali Akla kwam nog het dichtst bij een aansluiting voor de rust, toen hij na een hoekschop kon uithalen Zijn inzet ging net naast en over het doel.

DVS na rust op jacht naar resultaat.
Peter Wesselink greep in met een dubbele wissel. Nassim El Ablak en Lars Dekker bleven in de kleedkamer achter voor Kenneth Aninkora en Stef Nijland. DVS ontwikkelde nu wel druk op de Heemskerkse verdediging, terwijl de bezoekers niet meer aan aanvallen toekwamen. Kansen kwamen er echter nog niet voor de geelzwarten en ook de druk nam alweer snel af. Wel legde Hayri Pinarci een vrije trap knap achter de verdediging, waaruit Tarik Evre de bal naast kopte. Peter Wesselink pleegde voor het laatste half uur een aanvallende wissel. Hayri Pinarci mocht eraf voor Benjamin Roemeon. Daarmee keerde de druk op het doel van ODIN’59 terug. De Heemskerkers werden teruggedrongen in de eigen ‘zestien’. De aansluiting viel met nog twintig minuten te gaan, toen Benjamin Roemeon vanaf links breed legde op Quincy Veenhof. Zijn inzet met de binnenkant van de voet laag richting de linkerhoek was onhoudbaar voor doelman Joost Meenderink. Met de beweeglijke Roemeon was het ook makkelijker om de ballen vooruit te spelen.

Zo passte Stef Nijland afgemeten op de rappe aanvaller, die met zijn voorzet weer Quincy Veenhof vond. Zijn schot ging net naast. Bij de bezoekers maakte Dustin Mijnders direct hierop plaats voor Maurice Blokzijl. Rond de 76e minuut wisselden beide trainers nog eenmaal; Stijn Schipper verving Maarten van Dijk bij de thuisclub en Tom de Groot mocht voor Mouad Ben Chekh proberen de nipte voorsprong vast te houden. Ook met de twee verse krachten, de jongelingen Stijn Schipper en Matijs Valstar voor Maarten van Dijk en Tarik Evre konden het verschil ook niet maken. De tijd tikte echter door in het voordeel van ODIN’59, zonder dat er ondanks de druk veel kansen voor DVS kwamen. Wel moest Nick Burger in de voorlaatste minuut een indraaiende vrije trap van Quincy Veenhof bij de tweede paal uit de doelmond koppen. De wissel aan Heemskerkse kant in de 4e minuut van de extra tijd, Gianluca Muller voor Joey Kooge diende vooral om het ritme er bij DVS uit te halen. Toch was er nog een mogelijkheid voor de Ermeloërs op een punt, toen Quincy Veenhof met zijn voorzet Ali Akla bereikte. Zijn volley ging echter hoog over. Daarmee was vierde thuisnederlaag voor de geelzwarten een feit.

“Kansloze wedstrijd”
“De eerste helft was belabberd” luidde trainer Peter Wesselink zijn nabeschouwing voor DVS-TV in. “Net als vorige week hadden we weinig initiatief aan de bal; veel ballen achteruit, veel schuiven van links naar rechts. We kregen geen middenvelders vrij en brachten ons zelf in de problemen.” Een verklaring voor het spel in de eerste heft kon de oefenmeester niet geven. “Alleen gaven we vorige week geen kansen weg, maar nu wel bij beide doelpunten. Dan is het een kansloze wedstrijd. We hadden dus een uitdaging voor de tweede helft met een dubbele wissel. Er zat in die tweede helft ook wel iets meer energie en initiatief in. Met Benjamin komt er ook meer individuele kwaliteit in; iemand die zelf iets kan creëren. Hij is dynamisch en wil de bal hebben. Dat ontbrak in de eerste helft. Het mooie van voetbal, is dat het een dagkoers is. Dinsdag tegen GOES kan het weer anders zijn.”

Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Coen Vloedgraven, Tarik Evre (87’ Matijs Valstar), Tim van de Berg, Jeremy Jonker, Hayri Pinarci (59’ Benjamin Roemeon), Lars Dekker (46’ Stef Nijland), Maarten van Dijk (75’ Stijn Schipper), Quincy Veenhof, Ali Akla, Nassim El Ablak (46’ Kenneth Aninkora).
Opstelling ODIN’59: Joost Meenderink, Mouad Ben Chekh (77’ Tom de Groot), Milan Koenders, Dustin Mijnders (70’ Maurice Blokzijl), Mart Willemse, Lefteris Grammenidis, Michael Lanting, Nick Burger, Ahmed Al Mahdi, Niels Jager, Joey Kooge (90+4’ Gianluca Muller).

Scheidsrechter: Dhr. s. van der Vrande uit Beunngen.
Scoreverloop: 18’ Lefteris Grammenidis 0-1, 38’ Joey Kooge 0-2, 70’ Quincy Veenhof 1-2