Geen hoofdtoernooi KNVB Beker voor DVS'33 Ermelo na nederlaag tegen IJsselmeervogels (wedstrijdverslag)

DVS’33 Ermelo is er niet in geslaagd om het hoofdtoernooi van de KNVB Beker te bereiken. Een effectiever IJsselmeervogels won met 0-2.

Zeker gezien het spelbeeld met kansen hadden de geelzwarten een voorsprong verdiend, maar net voor de rust slaagden de Spakenburgers er in de 0-1 te maken

In de tweede helft kregen de Ermeloërs niet meer de druk erop, zoals in het eerste deel van de eerste helft en na de 0-2 was het eigenlijk wel over. Desondanks zocht DVS nog wel manmoedig naar een doelpunt, mar die viel niet. Bunschoten-Spakenburg kende wat dat betreft een perfecte avond, want zowel Spakenburg als vv Eemdijk kwalificeerden zich eveneens. Wellicht een unicum voor een dorp met drie voetbalclubs.

DVS onverdiend met achterstand de rust in
De Ermeloërs begonnen goed aan de wedstrijd met veel intensiteit en creëerden daar ook kansen uit. In de 5e minuut werd een schot van Stef Nijland geblokt, maar dat betekende onbedoeld een assist op Benjamin Roemeon, die zijn schoen net niet stevig tegen de bal kreeg om doelman Jaimy Schaap te verschalken. Een minuut later ging een schot van Stef Nijland op aangeven van Benjamin Roemeon via een verdediger naast. De grootste kans was nog wel voor Owen Muller in de 8e minuut. Na een langdurige aanval bracht Lars Huber de bal vanaf rechts voor. De jongeling schampte het leer met het hoofd richting de verre hoek, maar de Spakenburgse sluitpost kreeg er met een reflex nog zijn hand achter. Na een kwartier zakte het hoge tempo wat, waardoor IJsselmeervogels wat meer in de wedstrijd kwam. In de 19e minuut kwam het tot de eerste doelpoging met het schot van Marouane Afaker. Daar had doelman Dean Bredewolt toch wat moeite mee, maar ook weer niet onoverkomelijk. Hoewel er nu meer evenwicht in de wedstrijd zat, bleef de thuisclub toch dreigender. Zo legde Adriaan Kruisheer de bal uit een dieptepass van Marciano van Leijenhorst af op Stef Nijland. Zijn strakke volley ging net langs de paal naast. Pas in de laatste vijf minuten van de eerste helft kregen de ‘Rooien’ druk op het Ermelose doel. Uit een goede aanval plaatste Afaker de bal goed richting de rechterhoek, maar Dean Bredewolt dook het leer uit de uiterste hoek. In de 45e minuut kreeg DVS de bal niet weggewerkt na een hoekschop, waarna Marouane Afaker de bal opnieuw voorzette. Wessel Boer werkte de bal vervolgens binnen, 0-1.

IJsselmeervogels na rust eenvoudig overeind
Bij DVS bleef Lars Huber in de kleedkamer achter voor Jorick Priem. Gert-Jan Karsten wisselde liefst drie spelers. André Morgan, Bradly Martis en Robin Eindhoven werden vervangen door Gerwin van de Groep, Thomas Beekman en Junior van der Velden. Ondanks de goede bedoelingen kreeg DVS de druk er niet meer zo goed op als in de eerste helft. In de 56e minuut moest het spel stilgelegd worden voor een hoofdblessure bij Tarik Evre, nota bene ongewild toegebracht door ploeggenoot Nicky van Hilten. Terwijl de centrale verdediger nog aan de zijlijn stond, moest de organisatie achterin nog weer even gevonden worden. De hoge inzet na de scheidsrechtersbal werd ongelukkig weggewerkt door Marciano van Leijenhorst, waarna Afaker kon voorzetten op Dennis Knuiman. Die werkte de bal in tweede instantie binnen, 0-2. Dat betekende wel de beslissing in de wedstrijd. Toch had Owen Muller uit een voorzet van Jorick Priem maar zo met een hakballetje de snelle aansluiting kunnen vinden, maar die kreeg niet voldoende snelheid mee.

Vier minuten later werd Muller gewisseld voor Sem de Wit. Met het inbrengen van Sam Crowther voor Tarik Evre pleegde Patrick Loenen een aanvallende wissel. DVS bleef hard werken voor de aansluiting en was er in de 78e minuut ook dichtbij. Jorick priem ging bij zijn actie in de ‘zestien’ over een Spakenburgs voetje en hoopte op een fluitsignaal, wat niet kwam. Benjamin Roemeon schoot direct hierop had over. Ook na de dubbele wissel in de 82e minuut, Gaston Salasiwa en Hilal Ben Moussa voor Adriaan Kruisheer en Frank Olijve, lukte het niet om de bakens nog te verzetten. DVS kwam in het restant van de wedstrijd nog tot twee schoten; van Sem de Wit, dat over ging, en Stef Nijland, dat door de keeper gekeerd werd. IJsselmeervogels kreeg in de 5e minuut van de extra tijd nog de kans om de score naar 0-3 te tillen, toen Dennis Knuiman na een ongecontroleerde verre trap vrij op het Ermelose doel kon afgaan. Doelman Den Bredewolt stopte het geplaatste schot met de voet. Daarmee was het gedaan en gingen de ‘Vogels’ in de koker voor het hoofdtoernooi.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Dean Bredewolt, Nicky van Hilten, Tarik Evre (73’ Sam Crowther), Marciano van Leijenhorst, Ronald Baas, Lars Huber (46’ Jorick Priem), Frank Olijve (82’ Hilal Ben Moussa), Adriaan Kruisheer (82’ Gaston Salasiwa), Owen Muller (60’ Sem de Wit), Benjamin Roemeon, Stef Nijland.

Opstelling IJsselmeervogels: Jaimy Schaap, André Morgan (46’ Gerwin van de Groep), Wessel Boer, Basil Camara, Bradley Martis (46’ Junior van der Velden), Jesse Schuurman, Jim Hulleman, Dennis Knuiman, Jordy Ruizendaal, Robin Eindhoven (46’ Thomas Beekman), Marouane Afaker.

Scheidsrechter: Dhr. W. Wiersma uit Drachten