Gelijkspel voor DVS'33 Ermelo in Harry Hamstra Cup tegen DOVO

DVS'33 Ermelo is zaterdag 30 juli de Harry Hamstra Cup begonnen met een gelijkspel. Bij IJsselmeervogels werd het tegen DOVO 2-2.

Halverwege stond het 1-1 ondanks het de Ermelose dominantie.

In vergelijking tot de twee vorige oefenwedstrijden traden de geelzwarten met minder jongelingen aan. Daan Huiskamp verdedigde weer het doel. Tim van de Berg en Sem de wit vormden het hart van de verdediging geflankeerd door Maarten van Dijk en Eren Turan Yavuz. Het middenveld bestond uit Omar El Ghazouani, Frank Olijve en Adriaan Kruisheer. Ali Akla, Lars Miedema en Benjamin Roemeon vormden de frontlinie.

DVS voor rust beter
DOVO liet zich terugzakken op eigen helft, waardoor de geelzwarten het meeste balbezit hadden en beter voetbalden. Tot heel veel kansen leidde dat niet. De Veenendalers hadden zelfs twee mogelijkheden, voordat na de drinkpauze een terechte voorsprong namen. De bal kwam nu in de 28e minuut wel goed achter de verdediging van DOVO, waarna Ali Akla de 1-0 binnen werkte. Die stond slechts vijf minuten op het scorebord, toen Oktay Öztürk een afvallende bal van net buiten de ‘zestien’ raak schoot, kort nadat Eren Turan Yavuz zijn schot gestopt zag worden., Ali Akla en Benjamin slaagden in de laatste vijf minuten voor rust er niet meer in om hun club opnieuw op voorsprong te zetten.

Mindere tweede helft
DOVO wisselde in de rust flink door, terwijl bij de Ermeloërs Ali Akla plaats maakte voor Lars van Wetering. De plaats onder de lat werd nu ingenomen door Rik van Nuenen. Waar DOVO tot het volgende wisselmoment tot een schot kwam, zag DVS een doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd worden, terwijl een schot en een kopbal van respectievelijk Roemeon en Miedema naast gaan. De Veenendalers wisselden in de 63e minuut vier spelers, waar Eren Turan Yavuz’ plaats ingenomen werd door Levy Hulzebos. Vijf minuten later gingen Omar El Ghazouani, Lars Miedema, Adriaan Kruisheer en Tim van de Berg naar de kant voor Freek de Oude, Matijs Valstar, Stijn Schipper en Jorick Priem. De vele wissels kwamen het veldspel niet ten goede, terwijl DOVO een betere fase in de wedstrijd kenden. Een rake kopbal van Hicham Haouat in de 76e minuut leidde ook tot een Veenendaalse voorsprong, 1-2. Jorick Priem, de trainingsstagiair van EFC’58, trok de stand na een goede actie, versnelling en een schot in de korte hoek weer gelijk, 2-2. Daar moesten beide clubs het mee doen.

Stand en tweede speelronde Harry Hamstra Cup
Door het 2-2 gelijkspel verzamelden DVS en DOVO 3 punten; een wedstrijdpunt en twee voor de goals.
Het spits van het toernooi werd de avond ervoor op “De Westmaat” afgebeten door Spakenburg en organisator Sparta Nijkerk. In een sterk eerste kwartier had de gastheer al ruim afstand kunnen nemen van de Nijkerkers, maar het vooralsnog bleef bij de 1-0 van Vince Gino Dekker. Later in de eerste kwamen de oranjehemden tot drie keer toe dicht bij de gelijkmaker. Na de rust lukte dat de ploeg met de betere spelopvatting, Sparta, wel via mark van der Weijden werd het 1-1. Daarna domineerden de Nijkerkers, maar profiteerde de thuisclub van een fout en kon Floris van der Linde fraai de 2-1 aantekenen. De ploeg van Eric speelziek verloor zo het momentum en verloor de wedstrijd. Spakenburg pakte zodoende 5 punten (3+2) en Sparta 1.

Na DVS-DOVO schotelden IJsselmeervogels en Kozakken Boys het publiek zeker in het eerste uur een aantrekkelijke wedstrijd voor in een hoog tempo, goede passes en veel duelkracht. Die wedstrijd werd in vier kwarten van 30 minuten gespeeld. De “Vogels” schoten goed uit de startblokken en leidden na zes minuten al 2-0 door doelpunten van Kevin Sterling en Jarno Westerman. In het tweede kwart vond Gerwin Stout voor Kozakken boys de aansluiting, maar bepaalde Wessel Boer de marge op drie. Aangezien er na veel wissels in het derde kwart niet gescoord werd, gold de 4-1 als eindstand van deze wedstrijd. Het laatste kwart bood nog het meeste spektakel met vier treffers. De Werkendammers kwamen terug en verloren uiteindelijk nipt met 5-4. Door de 4-1 pakten de “Rooien” 8 punten (3+5) en Kozakken Boys alsnog 4. De stand is dus als volgt.

1 IJsselmeervogels 7: 1-3 (4-1)
2 Spakenburg 5: 1-3 (2-1)
3 Kozakken Boys 4: 1-0 (4-5)
4 DOVO 3: 1-1 (2-2)
5 DVS’33 Ermelo 3: 1-1 (2-2)
6 Sparta Nijkerk 1: 1-0 (1-2)

Dinsdagavond 2 augustus wordt het toernooi vervolgd op drie verschillende locaties.
In Ermelo ontvangt DVS’33 Ermelo IJsselmeervogels. Aftrap om 20:00 uur.
Bij Spakenburg is DOVO te gast. Ook die wedstrijd begint om 20:00 uur.
In Werkendam spelen Kozakken Boys en Sparta Nijkerk hun tweede ronde. Ook die begint om 20:00 uur.
Het toegangsbewijs à 5 euro geldt als passe-partout voor alle wedstrijden. De inkomsten daarvan gaan naar het goede doel, te weten naar de Stichting Vrienden van Meander Medisch Centrum Afdeling Oncologie.