Gemiste kans op punten voor Dindoa in Den Haag (wedstrijdverslag)

De achtste en tevens laatste speelronde van de eerste helft van de veldcompetitie stond op het programma. De tegenstander: Die Haghe. Dindoa kwam er in de eerste wedstrijd van de competitie niet aan te pas en verloor met 14-29.

De Ermelose ploeg heeft de afgelopen weken een mooie groei getoond waardoor deze wedstrijd zeker niet op voorhand verloren was

Hugo van Woudenberg kon deze week weer beschikken over Mark Bronkhorst. Hij begon, samen met Bjarne Sinneker, Karianne van der Velde en Aniek Odding in de verdediging. Die Haghe startte scherp aan de wedstrijd en wist de eerste twee aanvallen direct te bekronen met een doelpunt. Hierdoor keek Dindoa binnen luttele minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Bjarne Sinneker en Aniek Odding wisten middels een schot en een strafworp de stand weer gelijk te trekken. De beide ploegen ontliepen elkaar weinig, maar het initiatief lag wel continu bij Die Haghe.

Het eerste aanvalsvak van Dindoa met Roy van Boven, Lars van der Velde, Marinda Vliek en Saskia Lieman was nog ietwat zoekende. Er werd veel gecombineerd en men kon herhalen dankzij de reboundkracht in het vak, maar de bal had de korf nog niet gevonden. Het arbitrale duo gaf meermaals een vrije bal voor herhaalde overtredingen van Die Haghe, maar ook deze wist Dindoa nog niet te verzilveren. Lars van der Velde en Saskia Lieman wisten de ban te doorbreken door beiden een doorloopbal prachtig af te ronden. Dindoa keek, na een goed kwartier spelen, tegen een minimale achterstand aan: 7-6.

Die Haghe bleef ook in het tweede deel van de eerste helft telkens tegen de goede kant van de score aankijken. Dindoa kreeg echter wel meer en meer verdedigende grip en diverse passes aan Haagse zijde werden onderschept door onder andere Marinda Vliek en Karianne van der Velde. Het leek erop alsof er met een gelijke stand gerust zou worden, maar Die Haghe wist nog eenmaal de korf te vinden vanaf de strafworpstip: 11-10.

De beide ploegen waren zoekende in de eerste minuten van de tweede helft. De uitgelezen kans op de gelijkmaker volgde voor Dindoa, maar de strafworp werd gemist. Die Haghe wist, na zeven minuten zonder doelpunt, het gat te vergroten naar twee doelpunten. Bjarne Sinneker deed echter direct wat terug, maar ook Die Haghe deed weer een duit in het zakje. Dit spelbeeld bleef het eerste kwartier van de tweede helft onveranderd: Die Haghe wist te scoren, gevolgd door direct een goal van Dindoa, maar een gelijke stand werd niet bewerkstelligd.

Dit noopte Hugo van Woudenberg tot wisselen en Daphne van den Berg kwam aanvallend binnen de lijnen voor Marinda Vliek. Er werden duidelijke afspraken gemaakt over de strategie: het scorend vermogen van Saskia Lieman en Daphne van den Berg zou volop worden ingezet in de aanval. Op 15-13 sorteerde dit effect en twee doelpunten van Saskia Lieman zorgde voor het eerst in de tweede helft voor een gelijke stand: 15-15. Die Haghe kwam al gauw weer op voorsprong, maar Mark Bronkhorst had direct een antwoord klaar: 16-16. Het slotakkoord was voor Die Haghe dat daarmee voor het eerst op een voorsprong van drie punten kwam. Er werd uiteindelijk afgefloten bij een stand van 19-16.

De eerste helft van de veldcompetitie zit erop en de zaalcompetitie staat voor de deur. Op zaterdag 12 november staat de eerste oefenwedstrijd gepland tegen ODIK. Dindoa 2 treedt om 17:30 aan en Dindoa 1 start om 19:00. Op dinsdag 15 november oefent Dindoa tegen Victum en tot slot wordt er op zaterdag 19 november gespeeld tegen Amicitia.

Doelpunten: Mark Bronkhorst 4, Saskia Lieman 4, Bjarne Sinneker 3, Aniek Odding 1, Lars van der Velde 1, Marinda Vliek 1, Roy van Boven 1 Karianne van der Velde 1.