Gezocht gastheren en - vrouwen

In onze tentoonstelling Verborgen Brieven wordt het verhaal van de Joodse kinderen Eva en Bram verteld.

Zij zaten tijdens de oorlog ondergedoken in Ermelo, terwijl hun ouders Retje en Hartog Beem in Leeuwarden zaten. De vele brieven die Eva en Bram naar hun ouders schreven staan centraal in de tentoonstelling.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers met een affiniteit voor geschiedenis en een interesse in het verhaal van Eva en Bram. Heb je altijd al willen helpen in een museum en zou je het verhaal van Eva en Bram willen doorvertellen? Wordt dan vrijwilliger bij Museum Het Pakhuis!

Museum Het Pakhuis, het leukste doe- en beleefmuseum van de Veluwe, kan niet bestaan zonder de inzet van zijn vrijwilligers. Zowel voor als achter de schermen zorgen de vrijwilligers ervoor dat bezoekers een onvergetelijke ervaring hebben. Vrijwilligers kunnen tijdens schoolvakanties meehelpen bij leuke en leerzame activiteiten in het thema van onze expositie 'Verborgen Brieven'. Ook kunnen vrijwilligers zelf meedenken over activiteiten.

Crystel Water-Bais is sinds het najaar van 2019 vrijwilliger bij Het Pakhuis. 'Ik vind het erg leuk dat ik ook de vrijheid krijg om het een en ander uit te werken. Zo heb ik een workshop over geheimtaal morgen geven. Ook ga ik in april helpen als schoolklassen komen. Ik voel me door deze dingen erg betrokken bij de huidige tentoonstelling', aldus Crystel.

De waardering die Museum Het Pakhuis voor haar vrijwilligers heeft uit zich in speciale vrijwilligersbijeenkomsten zoals het jaarlijkse uitje, een zomer- en nieuwjaarsborrel. Daarnaast is er voor de vrijwilligers een interne nieuwsbrief, indien nodig scholing zoals bijvoorbeeld een BHV-cursus en zij ontvangen als dank voor hun werkzaamheden een museumkaart.

Het museum zoekt onder meer baliemedewerkers en zaterdagvrijwilligers. Onze baliemedewerkers zijn de gastheren en –vrouwen van het museum en het eerste contactpunt voor bezoekers. Ze verwelkomen bezoekers en verstrekken informatie, maar helpen ook waar nodig met het begeleiden van (groepen) bezoekers. Zaterdagvrijwilligers hebben de verantwoordelijkheid over het openen en sluiten van het museum op zaterdag. Daarnaast verrichten zij werkzaamheden om de zaterdag soepel te laten verlopen, zoals klusjes in het museum of het assisteren van baliemedewerkers en rondleiders.

'Wat ik leuk vind is het contact met de bezoekers, het kunnen helpen bij grotere activiteiten, maar ook het mogen meedenken over activiteiten. Door deze afwisseling en het contact met mensen ben ik blij dat ik me als vrijwilliger heb aangemeld,' aldus Crystel. 

Ben je geïnteresseerd? Je kan al museumvrijwilliger worden vanaf een dagdeel per maand. Bekijk de vacatures op onze website, neem contact op via [email protected] of telefoonnummer 0341-760777