Goede prestaties synchroon zwemmers ZEW

In Raalte was er afgelopen zaterdag 16 maart de derde minibeatwedstrijd synchroonzwemmen van dit seizoen. Zwemvereniging ZEW Ermelo had voor deze wedstrijd 5 zwemmers afgevaardigd. De zwemmers mogen trots zijn op hun prestaties en hebben sinds de vorige wedstrijd flinke vooruitgang geboekt. 

Philinde in de Categorie 2 Zeilboot, behaalde een mooie 8ste plek

Carice en Marie-Louise in de categorie 3 Balletbeen, behaalde voor een eerste wedstrijd een goed resultaat. Tess en Emilie in de categorie 4 spagaat, behaalden een 8ste en een 11de plek.
 
Deze wedstrijden zijn voor synchroon zwemmers tot 12 jaar die nog niet in het bezit van een Age 1 diploma. De minibeat wedstrijden bestaat uit een serie van 4 wedstrijden in een seizoen. Dit het najaar en de winter hebben de zwemmers meegedaan aan 3 figuren wedstrijden.
 
Bij de figuren wedstrijd worden de zwemmers beoordeeld op de technische uitvoering van een voorgeschreven figuur. Alle zwemmers moeten bij deze wedstrijd een zwart badpak aan met een witte badmuts zodat de jury de zwemmers zo objectief mogelijk kan beoordelen. Het  lijkt een beetje op een turnwedstrijd waarbij i.p.v. een uitvoering op een turntoestel een uitvoering van een figuur in het water door de jury wordt beoordeeld. Bij de wedstrijd voert elke zwemmer 4 figuren uit die beoordeeld worden door vijf juryleden. Voor elk onderdeel geeft de jury punten met een score tussen de 0 en 3 punten. De hoogste en de laatste gegeven score die door de jury gegeven wordt  valt af voor de score. Daarnaast heeft elk figuur een moeilijkheidsfactor. De score wordt vermenigvuldigd met deze moeilijkheidsfactor. De score van alle figuren bijelkaar geeft de eindscore.
 
Het wedstrijd seizoen wordt eind juni afgesloten met een uitvoeringswedstrijd. Hierbij worden de zwarte badpakken een witte badmutsen ingeruild voor showbadpakken om een spetterende uitvoering te geven. De uitvoeringswedstrijd is een wedstrijd waarbij op muziek wordt gezwommmen en de zwemmers een uitvoering kunnen geven als duo, trio, groep of eventueel solo.
 
Dinsdag gaan de meiden weer trainen en hard aan de slag voor de uitvoeringswedstrijd in juni. Synchroonzwemmen is een leuke, bijzondere en intensieve teamsport. Een combinatie van zwemmen en dansen waarbij je lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen nodig hebt. Voor kinderen die synchroon zwemmen ook eens willen uitproberen stuur een mailtje naar [email protected] en train een keer mee op dinsdagavond van 18:00 – 18:45 uur in  het nieuwe zwembad De Zanderij in Ermelo.

ZEW Ermelo