Haast geboden bij asielopvang in Ermelo

Ingezonden brief - Een groep betrokken inwoners van Ermelo heeft een open brief geschreven aan het College van B&W en de raadsfracties van de gemeente Ermelo. In die brief dringen zij aan op snelle besluitvorming rondom het zoeken naar een geschikte locatie voor noodopvang van asielzoekers. 

Daarbij moet niet alleen gekeken worden naar locaties die langdurig beschikbaar zijn. In afwachting van zo’n locatie moet ook gekeken worden naar locaties die minder dan vijf jaar beschikbaar zijn

Die locaties kunnen dan op korte termijn al in gebruik worden genomen, in afwachting van een locatie die langdurig beschikbaar is.

De briefschrijvers geven aan bang te zijn dat het nog zeker een jaar zal duren voor de eerste asielzoekers daadwerkelijk in Ermelo opgevangen kunnen worden. Zij waarderen het dat de gemeente kiest voor zorgvuldige besluitvorming, maar geven ook aan dat een bijdrage leveren aan het verlichten van de asielcrisis daar niet op kan wachten. “De problemen zijn groot en een bijdrage aan de oplossing zou eerder morgen dan overmorgen geeffectueerd moeten worden. Dat maakt de besluitvorming van 17 januari aanstaande urgent.”, staat er in de brief. Op 17 januari vergadert de gemeenteraad over het voorstel van het college van B&W om € 130.000,- ter beschikking te stellen voor een nader onderzoek naar de  locatie Buitenbrinkweg. In de open brief wordt er op aangedrongen in dat onderzoek ook te kijken naar geschikte locaties die eerder zijn afgevallen omdat zij minder dan vijf jaar beschikbaar zijn.

Bekijk hier de open brief aan de gemeente Ermelo.

De zeven werken van Barmhartigheid
De foto is een detailfoto van het kunstwerk ‘De Zeven Werken van Barmhartigheid’ van Marijke Ravenswaaij-Deege. Het kunstwerk staat op het Raadhuisplein bij het Huis van Ermelo. De detailfoto betreft het onderdeel ‘De vreemdelingen herbergen’. 

De redactie behoudt zich het recht om ingezonden brieven te redigeren, in te korten of niet te plaatsen. Plaatsing betekent niet dat de redactie de mening of de opvatting van de schrijver deelt. Bijdragen dienen voorzien te zijn van naam afzender. Als u op deze ingezonden brief wilt reageren, stuur dan een e-mail naar [email protected]