Hakron - Trendsetters in de bouw is op zoek naar een HR professional

Ben jij een HR professional die het HR beleid van de TAP Groep verder wil vormgeven? Heb jij visie over thema‘s als duurzame inzetbaarheid en employer branding en wil je daarnaast ook graag aan de slag de uitvoering ervan? Dan zijn ze bij Hakron - Trendsetters in de bouw nieuwsgierig naar jou!

Vacature HR professional bij Hakron - Trendsetters in de bouw

Jouw rol
Je gaat direct aan de slag met leuke en interessante HR-thema ’s binnen de TAP Groep. Hierbij verdeel jij je tijd tussen advies, beleid en uitvoering. In 2022 zal een HR-collega worden aangenomen die jou ondersteunt met de HR- en salarisadministratie en die jij aanstuurt.

Advies & beleid
Je werkt nauw samen met de directie, bestaande uit de algemeen directeur, tevens eigenaar, commercieel directeur en operationeel directeur. Zij hebben zelf ook ideeën over de richting die ze met HR op willen. Jij spart met hen en adviseert over de diverse HR-thema’s, zoals employer branding, strategische personeelsplanning, duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Je komt hierbij proactief met voorstellen en toont ondernemerschap. Samen komen jullie tot concrete stappen die jullie willen gaan zetten.

Je pakt thema voor thema de HR organisatie aan. Je zet onderwerpen om in concrete plannen. Bij jou zijn dat geen uitgebreide beleidsdocumenten, want jij houdt van overzichtelijk en to-the-point. Heldere communicatie is hierbij cruciaal en je betrekt collega’s in jouw plannen om gedragenheid te bereiken. Elk onderwerp bereid je voor, je onderzoekt wat er al is, concludeert wat anders kan, maakt een plan en implementeert.

Uitvoering
Je bent sparringpartner voor de technisch directeuren, MT leden en meewerkend voormannen van de verschillende merken en je ontzorgt hen op HR-gebied. Denk hierbij aan in-, door- en uitstroom van personeel, verzuimmanagement en werving & selectie. Je schuift regelmatig bij hen aan voor overleg, begeleiding van gesprekken en advies. Op uitvoerend vlak onderhoud je contacten met uitzendbureaus, schrijf je wervingsprofielen en zet je deze uit en zorg je voor opvolging van de Wet Verbetering Poortwachter. Tevens beantwoord je vragen van leidinggevenden en medewerkers over arbeidsvoorwaarden of opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.

Daarnaast ben je het luisterend oor voor de medewerkers. Je inventariseert hun vraag en reikt handvatten aan. Daarbij weeg je het organisatie- en werknemersbelang steeds goed af. De markt waarin de TAP Groep zich begeeft is zeer dynamisch en continu aan verandering onderhevig. Jij gaat hierin mee om bij te dragen aan het versterken van de teams.

Profiel

Wat breng jij mee?
  • Een afgeronde HBO opleiding richting HRM.
  • Ervaring in een soortgelijke rol in een commerciële setting.
  • Je bent op zoek naar uitdaging en ziet deze functie als een logische vervolgstap in je carrière.
  • Harderwijk is voor jou goed bereisbaar.
Wie ben jij?
Je bent een stevige gespreks- en sparringpartner en neemt graag verantwoordelijkheid. Tegelijkertijd geniet je ook van de uitvoerende werkzaamheden. Als er een lijst met prioriteiten is, ga jij er het liefst direct mee aan de slag. Je kunt goed ad-hoc schakelen en bent stressbestendig. Ook ben je initiatiefrijk, energiek en bezit je een gezonde dosis humor.

Je hebt een goed gefundeerde mening over de actuele HR-thema’s en kunt deze vertalen naar concrete voorstellen aan de directie. Tegelijkertijd bezit je de flexibiliteit om plannen weer aan te passen of een andere weg in te slaan. Jouw inzichten deel je op een gestructureerde, duidelijke manier. Je gaat makkelijk met allerlei mensen om, maar je staat stevig in je schoenen en gaat een discussie - indien nodig - niet uit de weg.

Je bent geïnteresseerd en benieuwd waar anderen in het bedrijf mee bezig zijn. Je maakt makkelijk contact, mensen komen graag naar jou toe met hun verhaal. Je luistert en bent empathisch. Tegelijkertijd blijf je neutraal en houd je goed de balans tussen de belangen van een individuele werknemer en die van het bedrijf. Je bent betrouwbaar en wat medewerkers jou vertellen, blijft bij jou.

Bovenal ben je een teamplayer en voel je je thuis in een hands-on en no-nonsense organisatie.

Zij bieden
Je wordt onderdeel van de TAP Groep. De groep bestaat uit acht verschillende merken, waaronder Hakron, Certacon en Innofix, actief binnen de Benelux. Deze merken richten zich allemaal op het ontzorgen van hun klanten binnen de bouwsector met hun eigen specialiteiten in verschillende fasen van het bouwproces. Deze bedrijven zijn actief in het leveren van producten en diensten die onder andere het werk in de bouw stroomlijnen en veiliger maken. Iedereen doet dit met veel bevlogenheid en expertise.

De groep bestaat uit ruim 100 enthousiaste en goed opgeleide medewerkers, werkend in een dynamisch en goed geoutilleerd bedrijf. Zij spelen creatief in op de vragen van hun klanten en bedenken vernieuwende oplossingen voor de meest uiteenlopende vraagstukken. Innovatie is dan ook een onderscheidend kenmerk van het assortiment, waarbij altijd voorop staat: de praktijk dient als uitgangspunt. De ambitie van de TAP Groep is om hun klanten zo goed mogelijk te ontzorgen binnen de gehele bedrijfskolom in de bouwbranche.

De TAP Groep is gevestigd in een gloednieuw kantoor in Harderwijk, met goed uitgeruste gym. Daarnaast is er elke dag een lekkere verse lunch en de hele dag vers fruit.

Geïnteresseerd?

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan via deze website. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.

www.hakron.eu

Hakron Trendsetters in de bouw