Harderwijkse familie Kok van start met gloednieuwe ‘Kok Experience’

Door Harry Schipper - Het Harderwijkse gezin van Johan en Thea Kok is deze donderdag van start gegaan met een gloednieuwe versie van Kok Experience.

De nieuwe Kok Experience staat in het stadshart van Lelystad en is een zo mogelijk nóg luxere en zeker grotere versie dan de Harderwijk vestiging, compleet met bioscoop, lasergame arena, escaperooms, speelparadijs en een gastvrij restaurant

Het nieuwe gebouw van Kok Experience staat in het centrum van Lelystad aan het grote plein Agorahof, vlak naast het fameuze Agora-theater. Voor het ontwerp tekende het Delftse architectenbureau Mecanoo. De architecten wilden geen grote blokkendoos, maar kozen ervoor om het pand in drieën op te delen. Aan de voorzijde het restaurantgedeelte in zwarte tinten. Daartussen een groot glazen trappenhuis, dat fungeert als ingang van de bioscoop. En daaraan gekoppeld het achterste deel, waar messing- en goudtinten de boventoon voeren.

Kok Experience Lelystad

In combinatie met de letters in Kok’s kenmerkende rode huisstijl wordt het iedere bezoeker al snel duidelijk dat Kok Experience plek biedt aan zes grote bioscoopzalen van Kok CinemaxX, restaurant Mr Lely, een speelparadijs, de (twee (!) verdiepingen tellende) lasergame arena ‘Escape from the police’, VR (virtual reality) en maar liefst vier escape rooms met intrigerende namen als ‘Het Biercafé’, ‘Zuiderzeewerken’, ‘Kok CinemaxX’ en ‘Kok Tankstations’.

Bioscoop Kok CinemaxX Lelystad

“Dat maakt Kok Experience tot een gezellig dagje weg voor niet alleen gezinnen met kinderen, maar ook voor vriendengroepen en bedrijfsuitjes”, vertelt dochter Astrid Kok enthousiast. “We bieden een spectaculaire beleving voor jong én oud!”

Astrid is zeker niet het enige kind van Johan en Thea die er keihard aan meewerkt om van het familiebedrijf Kok Experience een succes te maken. Ook haar zus Judith en haar broers Henk en Chris helpen hard mee en hebben ieder een eigen takenpakket. Ze hebben ook elk hun creatieve inbreng gehad bij het bedenken en uitwerken van alles wat er nu binnen Kok Experience te beleven valt.

Kok Experience  Lelystad is met een hoogte van 21 meter en een vloeroppervlak van 6850 vierkante meter een stuk groter dan Kok Experience in Harderwijk dat ‘maar’ 12,5 meter hoog is en 4800 m2 telt. Er kunnen tegelijk zo’n 1100 gasten in, waar in Harderwijk de maximum capaciteit ligt bij zo’n 780 man. Om al die mensen te ontvangen en een plezierige tijd te bezorgen staan in Lelystad en Harderwijk twee teams klaar van elk zo’n veertig werknemers, die op elke locatie geholpen worden door nog eens 45 flexwerkers.

Astrid, die zich naast marketing en communicatie ook bezig houdt met personeelszaken, vertelt dat het lastig is om momenteel nieuw personeel te krijgen. “Maar gelukkig draaien we al met een compleet en bevlogen team medewerkers. We hebben in de coronatijd niemand hoeven te ontslaan, doordat we toen hebben doorgewerkt met onder andere een bezorgdienst. En veel personeelsleden hebben ook meegedacht met het bedenken en uitwerken van onze nieuwe concepten”.

Ze is zelf laaiend enthousiast over de originaliteit en creatief die haar broer Henk met z’n team aan de dag hebben gelegd bij het bedenken van de escaperooms. “Die heb je zo nog nergens in Nederland”, verzekert ze. Ze lacht en hint alvast voor de escaperoom ‘Het Biercafé’: “Daarvoor moet je wel 18-plus zijn hoor; je moet er namelijk zeker wel wat biertjes drinken om te kunnen ontsnappen”.

Escaperooms Kok Experience Lelystad

Blij wordt ze ook van het gloednieuwe speelparadijs. “We hebben door corona veel meer tijd gehad om na te denken hoe we alles graag wilden en ook meer details aangebracht. Zo is er in het speelparadijs  in Lelystad een extra grote peuterhoek gekomen waar ook voor ‘de allerkleinste avonturiers’ van alles valt te ontdekken.

Speelparadijs Kok Experience Lelystad

Een nieuwe sensatie - en voor Lelystad uniek - is ongetwijfeld VR, ofwel virtual reality. Een spel dat je speelt met je vrienden, familie of collega’s. Daarmee lever je (uiteraard virtueel) strijdt in een onbekend universum. Met zo’n groep kun je je ook prima vermaken met een potje lasergamen, dat in Lelystad ‘Escape from the police’ heet en zich afspeelt over twee verdiepingen en zelfs gedeeltelijk buiten!

VR Kok Experience Lelystad

In de zes forse bioscoopzalen van Kok CinemaxX staan 782 stoelen. Moet ook wel, want het is de enige bioscoop in Lelystad, waar ze ook graag een filmpje pakken. Om die reden is al samenwerking gezocht met het Filmtheater Lelystad, zodat het vanaf dinsdag 6 september ook mogelijk wordt om voortaan weer elke dinsdagavond een bijzondere art house-film te zien.

Misschien wel het meest trots zijn Astrid en de andere leden van de familie Kok op het gezellige en chique restaurant Mr Lely. “Uiteraard genaamd naar de bedenker van de inpoldering van de voormalige Zuiderzee ingenieur Lely. In het restaurant ‘zweeft’ een DJ Booth die een etentje in Mr Lely tot een belevenis maakt,. Het restaurant heeft een groot buitenterras, waar het behalve heerlijk tafelen ook gezellig borrelen is en waar je lekker in de buitenlucht kunt genieten van een kop koffie met huisgemaakt gebak , smaakvolle broodjes bij de lunch of een ambachtelijk diner. “En alles met verse ingrediënten en naar wens ook vegetarisch of gluten- en lactosevrij”, aldus Astrid.

Restaurant Kok Experience Lelystad

In dat opzicht verandert er dus weinig aan de werkwijze en kwaliteit die je ook in Harderwijk aantreft, meent Astrid Kok. “Harderwijk mag dan kleiner zijn dan Lelystad, het is en blijft ons grote paradepaardje. We willen in Lelystad het persoonlijke, dat we in Harderwijk met onze gasten hebben opgebouwd ook daar laten terugkomen”.

Fam Kok

De Waag 9 – 8232 DX – Lelystad – www.kokexperience.nlwww.kokcinemaxx.nl – 0320240000

Kok Experience

Adresgegevens

Hoofdweg 2
3842 GZ Harderwijk

Telefoon

T. 0341-230000

Meer info