Herfstactiviteiten bij schaapskooi Ermelo

Bij schaapskooi Ermelo worden in oktober activiteiten in het teken van de herfst georganiseerd. Met een gids op zoek naar paddenstoelen of ze zelf maken van papier of wol.

Ook van kastanjes en denappels kunnen leuke dingen geknutseld worden. Van harte welkom bij de schaapskooi en in het bezoekerscentrum; tot en met oktober dagelijks geopend.

Voor alle activiteiten geldt een beperkt aantal deelnemers en aanmelden is nodig via de website www.schapedrift.nl.  

Paddenstoelenwandelingen
Elke jaar in de herfst zijn ze te zien in de natuur; paddenstoelen! Ineens schieten ze uit de grond en soms zijn ze ook na een paar dagen al weer ‘spoorloos’ verdwenen. In prachtige vormen en kleuren en met namen die tot de verbeelding spreken, zoals de roze spijkerzwam, heksen- of koeienboleet of elfenbankje. Ook in de buurt van schaapskooi Ermelo komen vele soorten voor. Herken je de verschillende soorten? Waarvan leven ze eigenlijk en hoe planten ze zich voort? Gidsen van Schapedrift vertellen er alles over tijdens paddenstoelenexcursies op zondag 4 en 11 en zaterdag 17 oktober, van 13.30-15.00 uur vanaf de schaapskooi. Deelname kost € 4,00, 4 t/m 12 jaar € 2,00. Een spiegeltje meenemen is handig om de onderkant te bekijken.

Eetbare paddenstoelen
Dinsdag 6 oktober geeft Dick Dooyewaard van KNNV Noordwest Veluwe om 14.00 uur een presentatie over eetbare paddenstoelen in het bezoekerscentrum. Na de lezing gaat hij met deelnemers op zoek naar de verschillende exemplaren in de natuur. Bij terugkomst is er een proeverij van paddenstoelengerechtjes. Deelname kost € 20,00 inclusief koffie/thee, gerechtjes en een drankje; vrienden van Schapedrift € 17,50. Aanmelden is noodzakelijk en mogelijk via de website.
 
Knutselen en vilten op zolder

Kinderen kunnen in de herfstvakantie knutselen op de zolder van het bezoekerscentrum. Alles is onder begeleiding van vrijwilligers. Informatie over aanvangstijden en prijzen is te vinden op www.schapedrift.nl. Woensdag 14 oktober wordt met denappels en bladeren een herfstmobile gemaakt; zondag 18 oktober maak je met schapenwol, water en zeep een paddenstoel en woensdag 21 oktober worden paddenstoelen geknutseld van papier. Donderdag 22 oktober kun je van schapenwol een eikeltje, pompoen of paddenstoel vilten.
 
Bereikbaar

De schaapskooi en het bezoekerscentrum Ermelosche Heide, Postweg 50 in Ermelo,  bereikbaar via de Drieërweg tussen Ermelo en Speuld. Tel. 0577-407254. Meer informatie op www.schapedrift.nl.