Het Kontakt-journalist Harry Schipper stapt over naar Harderwijkse- en Ermelose Zaken

Door Harry Schipper – De van Het Kontakt bekende Harderwijkse journalist en tekstschrijver Harry Schipper - ikzelf dus - gaat voortaan schrijven voor Harderwijkse Zaken. Vanaf zomer 2019 schrijf ik al voor Ermelose Zaken. De overstap van ‘papier’ naar de (veel) snellere online nieuwswebsite is een gevolg van het opdoeken van Het Kontakt.

Deze wekelijks verschijnende huis-aan-huis-krant van uitgever BDU verschijnt dinsdag 24 december voor de allerlaatste keer.

Het vertrek van Het Kontakt uit Harderwijk en ook Ermelo werd vorige maand bekend gemaakt, nadat BDU en uitgever DPG afspraken hadden gemaakt over de gebieden waarbinnen hun huis-aan-huis-titels verschijnen. De beide concurrenten zagen deze stap als noodzakelijk om hun eigen uitgaven meer winstgevend te maken. In Harderwijk en Ermelo blijven de DPG-titels Harderwijker Courant en Ermelo’s Weekblad wekelijks verschijnen. 

Schipper (60) werkte als freelance journalist al sinds 2005 voor Het Kontakt. Hij begon zijn journalistieke freelance carrière in 1978 bij de Goudse Courant, de Rijn en Gouwe en het Alphens Dagblad. In 1982 werd hij verslaggever voor ’t Schilders Nieuwsblad, waar hij na vijf jaar overstapte naar het Veluws Dagblad. In de jaren negentig was hij een aantal jaren (eind)redacteur van de destijds zeer populaire kabelkranten van uitgever Wegener, voordat hij in 1998 zijn eigen tekst- en communicatiebureau YRRAH begon.

Schipper is geen onbekende voor de lezers van Harderwijkse Zaken. Al eerder schreef hij hiervoor nieuwsartikelen. Sinds kort schrijft hij ook voor de zusterwebsite Ermelose Zaken. Beide platforms zijn eigendom van uitgever Gerdien Beelen.

Harry Schipper