Hoe veilig is de Telgterweg in Ermelo voor overstekende schoolkinderen?

De leerlingen van de Bernhardschool in Ermelo komen van alle kanten uit de wijk Ermelo-West naar hun school. Veel leerlingen steken hierdoor dagelijks meerdere keren de Telgterweg over. Directeur Michiel Fokkelman maakt zich grote zorgen over de verkeersveiligheid van zijn leerlingen.

De Telgterweg  is een doorstroomroute die dwars door Ermelo-West loopt en die op meerdere punten gevaarlijk is. Het is een hele onveilige weg om over te steken! 

Zowel bij het zebrapad als bij het verkeerslicht gaat het vaak bijna fout. Auto's rijden er te hard en ze negeren overstekende kinderen bij het zebrapad, of ze rijden door rood! Daarnaast is het op de fiets ook onveilig doordat de fietsstroken heel erg smal zijn. Ook de rotonde verderop, richting Telgt, is een gevaarlijk punt waar fietsers niet altijd gezien worden door automobilisten.

Tot nu toe doet de gemeente Ermelo helaas niets met hun zorgen. Er is zelfs letterlijk tegen hen gezegd, dat er misschien eerst iets mis moet gaan, voordat er iets wordt aangepast aan de situatie. Daar willen zij als school niet op wachten.

Samen met een aantal ouders zijn ze nu bezig om plannen te maken en die voor te leggen aan de gemeente Ermelo. Hopelijk wordt er dit keer wel naar hen geluisterd en wordt er snel iets gedaan aan deze gevaarlijke situatie.

De Telgterweg bij de Bernhardschool moet heel duidelijk worden aangegeven als “Schoolzone”, zodat bestuurders van auto's gedwongen worden om goed op te letten. Want de veiligheid van de leerlingen is het allerbelangrijkste, waarbij wachten tot het kalf verdronken is géén optie is.

Telgterweg Ermelo