Honderden basisschoolkinderen op Groevenbeek tijdens aai- en knuffeldag

Werelddierendag wordt op het Christelijk College Groevenbeek in Ermelo groots gevierd. Maar liefst 400 kinderen uit groep 1 en 2 van verschillende basisscholen in Ermelo komen op 4 oktober langs bij het Groevenbeek voor de aai- en knuffeldag.

De middelbare school heeft namelijk een eigen kinderboerderij van de afdeling Groen, met onder andere een pony, geiten en reptielen.

De eerste groep kinderen komt om 9.00 aan. Om 13.30 zal nog een nieuwe groep aankomen voor de tweede ronde. De kinderen rouleren langs de vijf ruimtes die zijn ingedeeld voor deze dag. Op het veld buiten is er ponyrijden en knuffelen met de boerderijdieren, waar geiten, een ezel, kalkoen en kippen door elkaar lopen. Daarnaast is er een schuur met cavia’s en konijnen die geaaid mogen worden door de kinderen. Binnen kunnen zij kijken naar reptielen en knaagdieren. De laatste ruimte is voor veel kinderen het meest interessant, hier kunnen zij kuikentjes van twee dagen oud vasthouden en aaien.

Dit alles gaat onder begeleiding van de leerlingen van het Groevenbeek. “Het is een win-winsituatie,” legt Rein Tanis van PR en communicatie uit. “Voor de kinderen is het leuk dat zij dit kunnen doen op dierendag. Voor onze leerlingen is het heel leerzaam om met de kinderen en dieren om te gaan”. Het Groevenbeek laat de leerlingen veel helpen bij de dieren. Iedere week is er 12 uur praktijk voor de leerlingen in het rooster, waarin zij aan de slag gaan met de dieren en het groen.

Daphne en Jeanine staan bij de reptielen. Zij zitten beiden in het derde jaar op het Groevenbeek en helpen vandaag een handje mee. Daphne begeleidt een groepje van het ene naar het andere onderdeel. Jeanine heeft als taak om de dieren aan de kinderen aan te geven. Hoewel het verplicht was, vinden zij dat helemaal niet erg. “Ik vind vooral de kuikentjes leuk, die zijn zo schattig”, zegt Daphne.

Eens in de twee jaar wordt dit kinderfeest door het Groevenbeek georganiseerd. Tanis vindt het leuk om het verschil tussen de kinderen te zien.

“De ene durft niet eens naar binnen te gaan, terwijl de andere zo een slang vastpakt”.

Klik hier of klik op de foto om alle foto's te bekijken.

Dierendag 2021 Groevenbeek