In Memoriam Cock Andreae (79)

Vrijdagmorgen 22 oktober 2021 vroeg in de morgen is onze Cock in zijn 80e levensjaar ontslapen. (Bron DVS'33 - tekst Joop Tomassen).

Wat is er van of over Cock veel te vertellen en wie kent deze markante man niet?! Door Joop Tomassen is in het verleden al eens een prachtig interview opgenomen en dat wil ik nog graag onder uw aandacht brengen

Interview met Cock Andreae

Ik beperk me nu maar even tot de kwalitatieve en menselijke kant van Cock. Een intelligente alleenstaande man die niet eenzaam was. Hij maakte met vriend en vijand (Cock had geen vijand!) een praatje en was een verbindende man binnen ons dorp.

Voor de Koning was dit aanleiding om Cock in april 2021 koninklijk te onderscheiden.

Cock is 68 jaar lid geweest van DVS en ook binnen de vereniging lief en leed meegemaakt. Vrijwilligerswerk gedaan in het onderhoud en schoonmaken van de kleedkamers, bakken in de kantine, PR folders van de wedstrijden van het 1e rondbrengen (om en om met Bertus van Santen). Cock was uit en thuis een vaste supporter bij het 1e en ging altijd samen met zijn vrienden carpoolen door heel het land van Hoek tot Harkema en van Rijssen tot aan de kust.

In de komende week gaan we afscheid nemen van Cock en wel als volgt:

Woensdagavond 27 oktober a.s. van 19.30 tot 20.30 uur condoleren in De Varenhof

Donderdagmiddag 12.15-12.30 uur laatste groet parkeerterrein DVS’33 Ermelo

Aansluitend om 13.00 uur dankdienst in de Oude kerk in Ermelo (Zijn Ermelo)

Zaterdagmiddag 30 oktober 14.30 uur een moment van herdenken voorafgaand aan de
derby DVS’33 Ermelo – Sparta Nijkerk

Cock was van ons allemaal en wat was het waardevol om de laatste dagen in kleine kring bij hem te waken, bedankt Gea, Klaas, Renger, Ger en ik stop met namen noemen. Wat hebben jullie in de afgelopen jaren veel voor Cock betekend en daarom ook sterkte als het gemis voelbaar wordt.

En daarbij mag ik ook niet vergeten verplegend personeel van de buurtzorg, st. Jansdal, Lelystad en Kroondomein en de huisartsen van de ‘meer generaties’ Bekker en de pastorale zorg vanuit de Oude Kerk. Het was een waardevol Ermelo’s afscheid. Doe maar gewoon was het credo van Cock.

Cock is in geloofsvertrouwen heengegaan en ook daarin een voorbeeld voor allen die achterblijven.

Namens bestuur DVS’33 Ermelo
Aart Goossensen, voorzitter

Klik hier voor de rouwkaart

Cock Andreae Ermelo
(Foto DVS'33)