Indoorski- en Snowboardcentrum Delphindoorski Ermelo hoopt op extra steun overheid

Door Petronella van het Goor - “Het is nog te doen, maar het water begint aan de lippen te staan. We houden het nog uit tot september, maar komen wel flink tekort”, zegt Cas van Veggel. Samen met Inez Verkerk is hij eigenaar van Delphindoorski in Ermelo.

Zij zijn niet de enige indoor skischool die al het spaargeld in moet zetten om het hoofd boven water te houden

De B.I.S. (Bond Indoor Skischolen) heeft namens 55 skischoolondernemingen een brandbrief geschreven aan de overheid. “Wij worden als sportschool aangemerkt en moeten daarom in deze tijd ook de deuren sluiten”, aldus Van Veggel. Dat klinkt logisch, maar heeft, vooral in dit seizoen voor deze bedrijfstak, grote gevolgen. Een sportschool is geen seizoensonderneming, een indoor skihal wel.

“Dit zijn de maanden waarin wij ons geld moeten verdienen. Van oktober tot aan de voorjaarsvakantie is het bij ons topdruk.” Van Veggel legt uit: “Wij beginnen elk jaar met twee open dagen in september. Dan kunnen mensen zich inschrijven voor de skilessen. In oktober starten we daarmee. Dit jaar zijn er duidelijk veel minder cursisten dan voorgaande jaren geweest, omdat de skivakantie heel lang onzeker was.” 

Daarnaast was dit ‘seizoen’ erg kort. “Al vanaf 15 december moesten we de deuren sluiten.” De 2,5 maand dat Delphindoorski wel gasten mocht ontvangen, werd er niet gedraaid zoals gewoonlijk. “Een deel van onze inkomsten komt uit de horeca. In oktober en november mocht er wel geskied en gesleed worden, maar mocht er nog geen kop koffie geserveerd worden.”

Van Veggel ziet het niet heel positief in. “Dit dertiende jaar hadden we ons heel anders voorgesteld. Jaren geleden hebben we de crisis overwonnen, alles zit net een beetje in de lift, de cursussen en de kinderfeestjes en dan komt dit.” En de financiële steun voor bedrijven van de overheid dan? “Ja, die vraag krijgen we natuurlijk vaker, maar die steun dekt de lading niet. Het is net de helft van de huur. De vaste lasten zoals verzekering lopen gewoon door. Gelukkig hebben we geen vast personeel, dat scheelt, maar we teren enorm in.”

De B.I.S. heeft de overheid gevraagd om extra steun. “Een soort tegemoetkoming om de omzetloze zomermaanden te overleven.” Voor een collega komt dit al te laat. “Skicentrum Hillegom is helaas eind november failliet verklaard.” Veggel hoopt dat er voor hen en zijn andere collega’s op tijd hulp komt. “Dit extra geld kan een laatste redmiddel zijn voor heel veel skischolen.”

Cas en Inez Delphindoorski Ermelo

Indoorski- en Snowboardcentrum Delphindoorski Ermelo

Adresgegevens

Kerkdennen 32
3851 BB Ermelo

Telefoon

T. 0341-493014

Openingstijden

Ma 10.00 - 23.00 uur
Di 13.00 - 23.00 uur
Wo 13.00 - 23.00 uur
Do 10.00 - 23.00 uur
Vr 13.00 - 23.00 uur
Za 10.00 - 17.00 uur
Zo 10.00 - 17.00 uur
Meer info