Intocht Sinterklaas in Ermelo

Wil jij er dit jaar bij zijn als Sinterklaas in Ermelo aankomt? Kom dan op zaterdagmiddag 17 november naar het Raadhuisplein, waar de Goedheiligman wordt verwelkomd. 

Vanaf 13.30 uur gaat Theatergroep  Spiegel met alle aanwezigen Sinterklaas opwachten met de “Sint Got Talent” show!

Kom samen met alle kinderen die je kent en je vader en moeder of opa en oma naar dit feestelijk gebeuren. De Sint blijft een paar weken in onze gemeente, want hij en zijn Pieten moeten natuurlijk veel pakjes bezorgen vóór het 5 december is. Hij slaapt in Museum het Pakhuis wat weer omgetoverd wordt tot Pakjeshuis. Kom naar de intocht en loop allemaal mee…

De start van de intocht op het Raadhuisplein is dit keer anders, we beginnen namelijk op het Raadhuisplein met de ‘Sint Got Talent’ show! Vanaf 13.30 uur hebben we een aantal talenten verzameld die op het podium mogen laten zien wat ze allemaal kunnen. Deze voorstelling wordt verzorgd door Theatergroep Spiegel. Tja, dan is het nog wel de vraag of ze wel enig talent hebben, maar ze zullen de kinderen van Ermelo toch niet teleurstellen. Ermelo heeft tenslotte heel wat talent te bieden, toch?                   

Route naar het Pakjeshuis

De feestelijke intocht begint vanaf 13:30 uur vanaf het Kerkelijk Centrum en gaat dan via  de Gamma en kruising Groeneweg/Dr. Holtropstraat richting het spoor. Via de Dr. van Dalelaan, het Schoolpad, de Kerklaan en Stationsstraat gaat de stoet naar het Raadhuisplein. Hier zal de Sint om 14.00 uur aankomen. Vanaf 13.30 uur is hier iedereen dus welkom!

Vanaf het Raadhuisplein gaat de optocht verder via de Stationsstraat, in De Enk zal Sinterklaas tijd nemen om de kinderen zoveel mogelijk de hand te schudden. Daarna volgt de optocht de Stationsstraat naar het eindpunt bij Het Pakjeshuis op het Molenaarsplein.
 
Zo rond 16:00 uur zal Sinterklaas hier zijn tijdelijke werkkamer en slaapvertrek officieel openen en alle kinderen mogen daarbij zijn. 
Natuurlijk wordt er tijdens de intocht muziek gemaakt door EDG & Excelsior.
 
Bereikbaarheid
Het centrum van de Ermelo is ’s middags afgesloten, maar goed bereikbaar. Parkeermogelijkheden  zijn ruim voorhanden rond het centrum en voor fietsen zijn er stallingsmogelijkheden.
 
Sinterklaascomité actief
De Sinterklaasintocht wordt jaarlijks georganiseerd door ongeveer 70 vrijwilligers met hulp van het Centrummanagement en VVV Ermelo. Dit jaar draagt Theatergroep Spiegel op een originele manier bij aan een geweldige Sinterklaasoptocht.

Intocht Sinterklaas Ermelo