Inzet DVS'33 Ermelo beloond tegen Almeerse beloften (wedstrijdverslag)

De inzet van DVS’33 Ermelo in de laatste thuiswedstrijd van 2019 tegen de Almeerse beloften is beloond met een overwinning.

Jong Almere City FC bezat meer techniek dan de thuisclub en had ook een hogere handelingssnelheid. Dat op zich is niet vreemd voor talenten bij een BVO, die ook nog eens veel meer trainingsarbeid verrichten.

De polderbewoners acteerden in het eerste bedrijf ook nog eens veel beter dan een week eerder voor eigen publiek tegen koploper Sparta Nijkerk, dat na een 0-2 voorsprong in een spannend slot met 2-3 won. De bezoekers kwamen als de nummer negen op de ranglijst naar Ermelo, maar toonden voetballend aan, dat zij beslist beter kunnen. Anderzijds bezit DVS zelf ook de nodige voetballende kwaliteiten, hoewel het er altijd hard voor moet werken.

Aan inzet heeft het aan Ermelose kant echter nooit ontbroken; ook niet na de abrupte trainingswissel. Het zelfvertrouwen en de flair kregen echter wel een knauw, wat resulteerde in puntverlies tegen Barendrecht en hsv Hoek in de laatste twee thuiswedstrijden. Tegen de sterk voetballende polderbewoners was DVS in deze veertiende speelronde in de Derde Divisie A zeer efficiënt. Door de zege verstevigden de geelzwarten hun positie als runner up; mede doordat de naaste concurrent verloor. Sparta Nijkerk haalde met nog twee wedstrijden te gaan de eerste periodetitel binnen. In dit kalenderjaar resteert nog een competitiewedstrijd; uit tegen FC Lisse.

Bij de talenten stonden vijf spelers uit de A-selectie in de basis, waaronder de zeer behendige Anass Ahannach en Kenneth Aninkoa. Simon Ouaali koos voor Soufian Moro in de basis, waardoor Rafaël Uiterloo na zijn basisplaats in de vorige wedstrijd de bank warm hield.

Vermakelijke eerste helft
De heerste helft was uitermate vermakelijk. Dat kwam ook, doordat er voldoende ruimte om te voetballen. De keuze van de coach voor een creatieve middenvelder als Moro en drie lopers voorin was dan ook verklaarbaar. Er ontspon zich voor rust een heel open duel. De eerste mogelijkheid in de wedstrijd leverde ook direct een doelpunt op. Uit een ingestudeerde hoekschop bracht Olivier Pilon het leer in de 8e minuut bij Soufian Moro net buiten de ‘zestien’. Uit zijn schot zocht de bal de linkerhoek en zal wel altijd de vraag blijven, of dat een treffer opgeleverd zou hebben. Doelman Stijn Keller ging weliswaar de juiste hoek, maar via het scheenbeen van Viktor van der Linden veranderde het schot van richting, waardoor de sluitpost kansloos was, 1-0. Een meevaller, die DVS wel kon gebruiken, maar lang kon de thuisclub niet genieten van die vroege oorsprong. Drie minuten later was het alweer gelijk, toen Samuel Brobbey vanaf rechts een vrije trap mocht nemen. Dat deed hij uitstekend en de bal zou ook net onder de lat binnengegaan zijn, als doelman Daan Huiskamp zijn hand er niet tegenaan had gekregen. Hij dacht het speeltuig net over de lat te tikken, maar de bal kwam loodrecht naar beneden, waar de alerte Jesper Vos deze met het hoofd over de doellijn drukte, 1-1.

Bij de gastheren ging het nog niet altijd goed, maar spelers corrigeerden zelf tijdig of werden geholpen door een ploeggenoot. Zo moesten Roald de Vries en Enrico Patrick al een wegroeien, voordat de beloften van dichtbij in kansrijke positie tot een doelpoging konden komen. Aan de andere kant ontstond er in de 18e minuut een overtalsituatie na een rush van Benjamin Roemeon op rechts, waardoor vier aanvallers tegenover twee Almeerse verdedigers stonden. Die werd niet goed uitgespeeld en de voorzet op Oktay Öztürk was niet bruikbaar. Een mooi staaltje voetbal van DVS bood in de 18e minuut uitzicht op een nieuwe voorsprong. Na balverlies vocht Soufian Moro terug, veroverde de bal en uit de combinatie hierop met Roald de Vries ontstond er perspectief voor een goede aanval. Dat gevaar werd onderkend en de dreiging werd onderbroken door een overtreding. Uit de vrije trap kopte Jeremy Jonker net naast, maar wel vanuit buitspelpositie. Toch zou die 2-1 er snel komen, toen Benjamin Roemeon halverwege de eerste helft zijn maatje Olivier Pilon bediende met zijn voorzet.

Die rondde af met een voetbeweging, waardoor de bal hard en laag in de rechterhoek verdween. Daarmee was het wel gedaan met de Ermelose dadendrang voor de rust en Jong Almere City FC was daarna beter en gevaarlijker. DVS toonde zich echter nooit verslagen en Coen Vloedgraven repareerde met een riskante sliding, toen Aninkora met een uitstekende pass Ahannach voor doelman Huiskamp zette. Drie minuten later voorkwam Roald de Vries, dat een voorzet van Abid een vrijstaande medespeler voor het doel bereikte. Toch zou die overigens wel verdiende gelijkmaker voor de thee nog wel vallen, maar nodig was het niet. De voorzet van Mannes was veel te ver, maar de bal werd binnengehouden door Kenneth Aninkora. Hij speelde Enrico Patrick makkelijk uit, maar de Almeerse aanvaller moest nog wachten op den ploeggenoot voor de goal. Op de achterlijk kon hij niet scoren, maar de verdediger compenseerde met een sliding op de achterlijn, waarna de bal terecht op de stip ging. Het slachtoffer nam de penalty zelf en benutte die ook, 2-2. Qua veldverhouding mankeerde er niets aan die ruststand, terwijl de bezoekers juist een minuut of twintig beter waren.

DVS loopt uit na rust
Jong Almere City FC kon na de thee niet meer hetzelfde brengen als voor de rust, terwijl de Ermeloërs wat strakker speelden, beter in de organisatie stonden. Dat nam niet weg, dat de beloften in de 51e minuut een uitstekende kans kregen, toen Aninkora een pass vanaf rechts verlengde op de mee opgekomen linksback Samuel Brobbey. Die kon vrijstaand inschieten, maar trof de paal buiten het bereik van Daan Huiskamp. Twee minuten later stuurde Enrico Patrick op rechts Olivier Pilon de diepte in. In alle vrijheid kon hij de voorzet verzenden, waaruit de vrijstaande Joshua Patrick bij de tweede paal de 3-2 binnenkopte. Deze voorsprong zouden de geelzwarten niet meer verspelen. Drie minuten later ontstond de volgende mogelijkheid alweer, toen Oktay Öztürk uit een goede aanval aflegde op Coen Vloedgraven. De middenvelder schoot echter naast.

Het was misschien wel de meest hectische fase in de tweede helft, waar beide clubs in een hoog tempo in elkaars strafschopgebied kwamen. Brobbey kon nog net voorkomen, dat een voorzet van Benjamin Roemeon de vrijstaande Joshua Patrick bereikte. Aan de overkant controleerden Enrico Patrick en doelman Daan Huiskamp de situatie uitstekend, voordat Ruggero Mannes gevaarlijk kon worden. In de 64e minuut werkte Soufian Moro met een sliding de bal op rechts naar Olivier Pilon, die op zich een goede voorzet verzond richting Oktay Öztürk, maar aanvoerder Sam Krant voorkwam met zijn interceptie, dat die ook aankwam. In die fase pleegde trainer Florian wolf ook zijn eerste wissel, waarbij de boomlange Victor van der linde verving door Guiliano With. Een minuut later had Coen Vloedgraven een overtreding nodig om een goedlopende aanval van de Almeerders over rechts te onderbreken. De bezoekers mochten zodoende op de punt van de ‘zestien’ en vrije schop nemen. Die ging voorlangs. Even nadat Jeremy Jonker met een sliding voorkwam, dat Aninkora weer gevaarlijk kon worden, scoor de DVS de beslissende. In de 69e minuut veroverde Benjamin Roemeon, en dat was nu zo’n staaltje van inzet, waarmee de geelzwarten deze middag veel wonnen, de bal aan de linkerkant. Nu had hij wel alle rust in zijn assist, waaruit Olivier Pilon in de 69e minuut weer trefzeker laag bij de eerste paal de 4-2 inschoot. Een tweede Almeerse wissel volgde zo’n kwartier voor tijd, waarna ook Man of thee Match Olivier Pilon plaats maakte voor Rafaël Uiterloo.

De wissel van Soufian Moro in de 81e minuut voor Jorran van Santen, waarbij Jeremy Jonker op het middenveld ging spelen, mocht als verdedigend gezien worden, terwijl de bezoekers het twee minuten later nog probeerden met een aanvallende wissel. Mannes ging eruit voor Anouar Aktaou. De polderbewoners zouden nog eenmaal gevaarlijk worden, toen Kenneth Aninkora de bal prachtig het Ermelose strafschopgebied indraaide, maar die pass was ondanks alle acrobatiek net te ver voor Ahannach. DVS verruimde de voorsprong vijf minuten voor tijd nog naar 5-2, toen Benjamin Roemeon over de linkerflank aan de invaller zijn hielen liet zien en afgemeten aflegde op Rafaël Uiterloo, die de 5-2 simpel voor het intikken had. Drie minuten daarna deed zich weer een kans voor voor de thuisclub, toen Joshua Patrick een goedlopende aanval besloot met een indraaiende voorzet. Een eenvoudig contact met heet voorhoofd van Benjamin Roemeon had wellicht de 6-2 betekend, maar de bal ging enkele centimeters aan zijn hoofd voorbij. Lars Dekker maakte de laatste minuten nog vol voor Coen vloedgraven. De mogelijkheid om nog verder weg te lopen van de neoprofs deed zich in de voorlaatste minuut voor, toen Basil Camara de boogbal verzond richting penaltystip, waar Benjamin Roemeon er net niet in slaagde om doelman Keller te omspelen en ook in het vervolg strandde. De laatste doelpoging in de slotminuut, een kopbal uit een corner, die overging, toonde wel aan, dat DVS in het tweede bedrijf de beste mogelijkheden kregen en op basis van de tweede helft verdiend won.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Enrico Patrick, Jeremy Jonker, Basil Camara, Roald de Vries, Oktay Öztürk, Soufian Moro (81’ Jorran van Santen), Coen Vloedgraven (87’ Lars Dekker), Joshua Patrick, Olivier Pilon (76’ Rafaël Uiterloo), Benjamin Roemeon.
Opstelling Jong Almere City FC: Stijn Keller, Ruggero Mannes, Jesper Vos, Mitch Willems, Samuel Brobbey, Annass Ahannach, Victor van der Linde (60’ Guiliano With), Sam Krant, Noah Quintin Abid (74’ Joshua Zimmerman), Ayouba Kosiah, Kenneth Aninkora (83’ Anouar Aktaou).

Scheidsrechter M. Vos uit Warnsveld

Scoreverloop: 8’ Soufian Moro 1-0, 10’ Jesper Vos 1-1, 23’ Olivier Pilon 2-1, 40’ Kenneth Aninkora 2-2 (pen.), 54’ Joshua Patrick 3-2, 69’ Olivier Pilon 4-2, 85’ Rafaël Uiterloo 5-2.