Je huis gezellig maken? Van Manen & Visser geeft je 4 tips!

Je huis herinrichten en gezellig maken is leuk om te doen, maar kan soms lastig zijn! Je wil van alles en nog wat, je vindt een heleboel dingen leuk en weet daardoor niet goed waar te beginnen.

De eerste tip van Manen & Visser:

Begin met een lijstje maken van de spullen die je graag wil aanschaffen en noteer ook de stijl die je mooi vindt in huis. Zo behoudt je overzicht, structureer je je plannen en kun je aan de slag gaan met je ideeën. Benieuwd wat je allemaal kunt doen om je kamer gezellig te maken? Van Manen & Visser helpt je op weg. Lees mee en laat je inspireren!

Een gaskachel of houthaard
Om je huis gezellig te maken wil je zowel letterlijk, als figuurlijk een warm gevoel krijgen wanneer je de kamer betreedt. Hiervoor biedt een houthaard of gaskachel uitkomst! Kachels hebben niet alleen een praktische functie, zoals de kamer verwarmen, maar vullen de kamer ook met warmte door de fijne sfeer die ze met zich meebrengen. Al eeuwenoud vinden we het gezellig om met gezelschap rond een haard te zitten en te verdrinken in de hypnotiserende werking van een vlammenspel. Met een houthaard, gaskachel of een elektrische haard (waarvan de vlammen niet te onderscheiden zijn van echt vuur) haal je gegarandeerd gezelligheid, en daarmee een warm gevoel, in huis.

Voorzie je kamer van groen 
Een kleine aanpassing, zoals planten en bloemen, geven je kamer direct een gezellige sfeer. Met een grote, opvallende, plant kun je een kale ruimte al snel vullen. Ook verse bloemen zorgen direct voor een fleurige look en heerlijke geur in huis. Zoals je wellicht weet hebben planten ook nog eens een gezonde werking op ons. Ze zuiveren de lucht, geven meer zuurstof in huis en zorgen voor een betere focus, waardoor je je goed kunt concentreren. Aangezien thuiswerken de nieuwe norm is, komt dat laatste perfect uit!

Zorg voor sfeerverlichting
Je kamer gezellig maken lukt door bepaalde spullen te kopen, maar er is één aspect essentieel voor gezelligheid en sfeer: de juiste verlichting. Je kunt je kamer nog zo groen hebben en je kachel nog zo fijn hebben branden, als je felle, witte lichten in huis hebt wordt het er nooit gezellig. Denk aan een restaurant, ook daar is verlichting sfeerbepalend voor je avondje uit. Met de juiste belichting kun je jouw interieur tot z’n recht laten komen en kun je het cozy maken in huis. Even terugkomend op het rustgevende vlammenspel van haarden en kachels: ook kaarsen zijn essentieel om je huis gezellig te maken!

Kleed de kamer aan met accessoires
De finishing touch is altijd belangrijk wanneer je je kamer inricht. Denk hierbij aan een plaid voor over de bank, kleurrijke kussens, een poef, schilderijtjes, een vloerkleed en ga zo maar door! De finishing touch breng je geheel zelf aan en hierin kun je je creativiteit de loop laten. Met accessoires geef je jouw signature aan je leefruimte.

Wil je warmte creëren in huis met een houthaard of kachel? Van Manen en Visser is de specialist met meer dan 30 jaar ervaring. Maak een afspraak om langs te komen in onze showroom, of neem contact met hen op als je meer informatie wil ontvangen over haarden en kachels!

Van Manen en Visser Harderwijk huis gezellig maken
(Foto Van Manen & Visser)

 

Van Manen & Visser Haarden B.V.

Adresgegevens

Lorentzstraat 8-A
3846 AW Harderwijk

Telefoon

T. 0341 418 807

Openingstijden

Ma Gesloten
Di 09.00 - 17.30 uur
Wo 09.00 - 17.30 uur
Do 09.00 - 17.30 uur
Vr 09.00 - 17.30 uur
Za 10.00 - 16.00 uur
Zo Gesloten
Meer info