Jim van de Ridder Boerenkoolloop op 7 januari 2023

Een goede traditie wordt weer in ere hersteld. Na 2 jaar van afwezigheid is de boerenkoolloop terug van weg geweest. Op zaterdag 7 januari 2023 organiseert supportersvereniging Geel Zwart voor de twintigste keer deze prachtige loop door de Groevenbeekse bossen en ons mooie aanpalende heideveld.

Parcoursbouwer Gerco Timmer, de opvolger van Michel Dorst, heeft het parcours al op papier gezet en het “bouwteam” staat te popelen om de route uit te zetten

Deze keer zal het startschot worden gegeven door Topvrijwilliger Cees Bonestroo. Cees is al vele jaren actief binnen de club. Scheidsrechter, aanjager club van 100, steward bij wedstrijden van het eerste, ontvangstcommissie, vrijwilliger bij de kaartclub zijn zomaar een paar taken die hij de afgelopen jaren (decennia) heeft gedaan. De vereniging is vereerd dat deze ras DVS’er, en natuurlijk ras Geel Zwarter, deze 20e editie van start zal laten gaan.

Traditioneel zullen er weer 3 afstanden worden gelopen. Ze trappen om 12.00 uur af met het bambinorondje, speciaal voor de kleinste voetballertjes (jongens en meiden) en, als ze willen, hun ouders. Na binnenkomst van de bambino’s zal om 12.15 uur het startschot klinken voor de 3 km en een kwartier later om 12.30 uur zullen de 5 kilometerlopers en -loopsters van start gaan.

Bij de finish krijgt iedere deelneemster en deelnemer de mooie geel-zwarte herinneringsvaan, waarna in de kantine een lekker bord boerenkool met worst genuttigd kan worden.

De kosten voor het deelnemen bedragen € 3,00 euro per persoon.

Kortom, voor iedereen de gelegenheid om elkaar op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar de hand te schudden onder het mompelen van de beste wensen, jezelf weer lekker op te warmen voor deel twee van het seizoen en na afloop ontdekken dat DVS’33 Ermelo nog steeds die hele leuke club is.

Boerenkoolloop DVS 33 Ermelo

(Foto Theo Aalten) - Bron DVS'33)