Jongen onwel op Groevenbeekse hei na cocktail van alcohol en drugs

Volgens de politie heeft deze jongen veel geluk gehad. Vrijdagavond laat is een tiener op de Groevenbeekse Heide in Ermelo onwel geworden. Lees hieronder het verhaal van wijkagent instellingen Jurion Veenstra.

Heel regelmatig komen we bij meldingen waarbij je denkt; hier heeft iemand enorm veel geluk gehad. Vaak beseft men dat zelf niet. Zo ook vrijdagnacht. Melding van een onwel wording midden op de Groevenbeekse hei.

Een jongen niet meer aanspreekbaar en helemaal out. Samen met ambu de zoektocht begonnen. Uiteindelijk na 15 minuten de groep gevonden. Bleek na onderzoek ambu te gaan om alcohol in combinatie met een soort drugs. Onbekend welke! Na een infuus en wat tests de jongen weer stabiel gekregen en bij bewustzijn.

De jongen is weer overgedragen aan zijn eigen zorgkader. Hij mag van geluk spreken dat het niet ernstiger was want wij hadden hem daar nooit kunnen redden. De groep is aangesproken en het afval wordt opgeruimd. Is dit niet het geval dan volgt er een proces-verbaal. Dit had een hele dure les kunnen zijn. Alcohol en drugs gaan niet samen!

Jongen out op Groevenbeekse Hei
(Foto: Jurion Veenstra wijkagent instellingen)