Kerst Sing-in bij de Schaapskooi

Voorafgaand aan Kerstavond is op dinsdag 24 december van 16.00-17.00 uur de traditionele Kerst Sing-in bij de Schaapskooi. Vanaf 15.30 uur zingt het gemengde koor Ermelodie populaire kerstliederen. 

Burgemeester André Baars leest weer voor uit het Kerstevangelie. De Sing-In staat onder leiding van dominees Jansen en De Wit. Er worden traditionele kerstliederen gezongen en de aanwezigheid van de schapen geeft de samenzang een speciaal tintje.

De Kerst Sing-in vindt plaats naast het bezoekerscentrum. Er staan een aantal bankjes om op te zitten, maar mensen kunnen ook hun eigen klapstoel meenemen. Er zijn weer warme winterdranken als glühwein en chocolademelk verkrijgbaar, als ook erwtensoep en kerstkransjes als winterlekkernij.

Voor de kinderen is er vanaf 13.00 uur al van alles te doen. Zij kunnen kaarsjes versieren of waskaarsen maken. Ook kunnen ze zich laten schminken en leest Herder Piet kerstverhalen voor.

Tussen 13.30 en 14.30 uur zingt het Volverkoor Zuid-Amerikaanse kerstliederen buiten in een tent. ,,De Kerst Sing-in is een mooie en bijzonder sfeervolle manier om de naderende kerstdagen in te luiden. Het geeft in schemertijd een mooie beleving om dit buiten, midden op de hei mee te maken, helemaal als er sneeuw ligt. Dit is een activiteit die helemaal aansluit bij het thema Ermelo Buitenleven wat VVV Ermelo met het dorp wil uitdragen’’, aldus Ronnie Regeling van VVV Ermelo, die gezien de beperkte parkeergelegenheid adviseert vooral op de fiets te komen.