Kinderactiviteit: Kleine dieren in het bos

De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op zondag 1 augustus 2021 een ontdekkingstocht voor kinderen naar de kleine bosbewoners.  

Speciaal voor kleine èn grote kinderen gaat de boswachter vandaag met jullie op stap in het bos, niet om herten of wilde zwijnen te kijken, maar om kevertjes te zoeken en torretjes, duizendpoten, mieren en ik weet niet wat voor diertjes er nog meer in het bos leven

Trek een stuk schors weg van een dode boom of schuif wat oud blad opzij en je zult ontdekken dat het overal krioelt van het leven. Wat doen ze daar? En waarom zijn het er zo veel? De boswachter legt uit dat alles wat leeft in het bos met elkaar te maken heeft. Heb je een loep? Neem die dan mee. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Start: 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas. Startlocatie: de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden. Tip van de boswachter: de tocht voert over onverharde paden. Pas uw kleding en schoeisel aan op de verwachte weersomstandigheden.  

Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/activiteiten

kleine dieren in het bos Fotograaf Robert Nijhuis
(Foto Robert Nijhuis)