Lammetjesdag bij schaapskooi Ermelo

Zaterdag 30 maart is de jaarlijkse lammetjesdag bij de Ermelose schaapskooi. Een feestelijke dag van 10.00-16.00 uur, met tal van activiteiten voor alle leeftijden. 

Alles draait om de lammetjes die bij de kudde geboren zijn. Deze kunnen in de schaapskooi met de moederschapen bewonderd worden. Op het terrein zijn demonstraties schapen drijven, voorstellingen van Boswachter Beer, het draaimolentje De Dieromdom, huifkarritjes over de heide, poppenkastvoorstellingen, knutselactiviteiten en schminken.

Natuurlijk zijn er allerlei lekkernijen verkrijgbaar. Het is ook mogelijk om een lammetje te adopteren. Hiermee help je extra mee om de Ermelose kudde en kooi te behouden. De toegang voor lammetjesdag is gratis.

Vermaak
De schaapskooi staat vol met lammetjes en moederschapen. Dit jaar zijn er 220 lammetjes geboren, een mooi aantal! Bezoekers kunnen via een looproute door de kooi wandelen en ze bewonderen. De lammetjes zijn al behoorlijk gegroeid! In het weiland geven herders demonstraties schapen drijven met hun hond. Jonge kinderen kunnen rondjes draaien in het draaimolentje De Dieromdom, dat al fietsend wordt aangedreven.

In de theatertent zijn afwisselend poppenkastvoorstellingen en Boswachter Beer, die vertelt over zijn werk en liedjes zingt over de dieren. In de knutseltent kunnen takkenbeesten en of schapenschilderijtjes gemaakt worden. Op de zolder van het bezoekerscentrum kun je je laten schminken. Huifkar De Lindeboom verzorgt ritjes over de heide: instappen maar! Er kan naar hartenlust gespeeld worden in het speeltuintje. Natuurlijk is er ook allerlei lekkers te eten en te drinken op het terrein. De toegang is gratis.

Vernieuwd bezoekerscentrum
Het bezoekerscentrum is deze winter verbouwd, heringericht en vernieuwd. Het is de moeite waard om binnen te kijken! Bij de voelwand kun je allerlei wolmaterialen voelen en leren over de technieken van wol kaarden, vilten, spinnen, weven en perkament maken. Er zijn animatiefilmpjes over o.a. de schapenmest, onderhoud van de heide, konijnen en het onderduikershol. Kijk eens in het hol van de das en de vos en hoe leeft een bijenvolk eigenlijk?

Bereikbaar
De Ermelose schaapskooi en het Bezoekerscentrum Ermelosche Heide zijn gelegen aan de Postweg (bereikbaar via de Drieërweg) te Ermelo. Een routebeschrijving voor fiets en auto is te vinden op de website van de Stichting Schapedrift Ermelo. Meer informatie over de Ermelose schaapskooi is te vinden op de website van de Stichting Schapedrift Ermelo: www.schapedrift.nl.