Langste adem DVS'33 Ermelo helpt niet aan zege op Hoek (wedstrijdverslag)

DVS’33 Ermelo had in de thuiswedstrijd tegen hsv Hoek in de veertiende speelronde de langste adem, maar was nog te onrustig om daarvan te profiteren.

De Zeeuwen hadden vooraf wellicht genoegen genomen met een gelijkspel na de tien tegentreffers in twee wedstrijden.

Het accent bij de bezoekers lag dan ook op de organisatie met vijf verdedigers, maar in de eerste helft waren zij dreigender dan de geelzwarten. Het bleef bij 0-0, waardoor de achterstand op koploper Sparta Nijkerk groeide tot zeven punten. De nummer drie, Harkemase Boys naderde tot drie punten van DVS.

De nieuwe trainer van DVS, Simon Ouaali, koos al direct voor een andere opzet. Niet meer met vijf verdedigers (met hoog staande backs), maar in een 4-3-3 opstelling. Jorran van Santen werd hiervan het slachtoffer. De opstelling was met Joshua Patrick, Rafaël Uiterloo en Olivier Pilon met Benjamin Roemeon daar kort onder zeer aanvallend. Hoek was redelijk gehavend met het ontbreken van Van Leiden achterin. Trainer Lieven Gevaert kon evenmin beschikken over Seppe Vereecke en de makkelijk scorende Erwin Franse.
 
Hoek groeit in de eerste helft

Na al direct druk te zetten op het Zeeuwse doel liet DVS haar aanvallende intenties wel zien. Toch zou de eerste helft niet overlopen van kansen voor de thuisclub. Wel schoot Oktay Öztürk in de 6e minuut naast uit een goede aanval over links. De kans voor de gastheren was een minuut later veel groter. Roald de Vries bereikte Joshua Patrick met zijn pass vanaf links bij de tweede paal. De aanvaller nam het leer in een keer op de slof, maar hij zag doelman Jordi de Jonghe met een reflex redden ten koste van een hoekschop. Geen van twee ploegen zou deze middag veel gevaar uit de corners halen. Een volgende goede aanval in de 11e minuut leverde slechts een doelpoging van Rafaël Uiterloo vanuit een moeilijke hoek.

De situatie uit een diepe bal van Roycel James zag er in de 14e minuut veel dreigender uit, toen Karim Bannani vrij kon uithalen. Dat schot ging over. Het perspectief voor de openingsgoal was vervolgens twee minuten later weer voor DVS, toen Oliver Pilon de bal zelf veroverde, maar vervolgens het persoonlijke duel zocht in plaats van direct Joshua Patrick vrij in het strafschopgebied te zetten. In de 23e minuut lonkte er weer succes voor Hoek, toen Jonathan Constancia met een diepe bal Karim Bannani wegstuurde. In vrijstaande positie veranderde doelman Daan Huiskamp zijn schot voldoende van richting, waarna Basil Camara definitief opruimde. In een open wedstrijd was er na ruim een half uur voetbal weer een enorme mogelijkheid voor de Ermeloërs om de score te openen. Benjamin Roemeon verzond vanaf links de voorzet, maar Oktay Öztürk schoot kort voor het Zeeuwse doel over de bal heen. Kort hierna vergiste Frank van der Burg zich in een diepe bal en moest corrigeren ten koste van een gele kaart. Rik Impens schoot de toegekende vrije trap rakelings naast. Het was opvallend, dat de slimme aanvaller de bal een decimeter naar rechts legde op het moment, dat de arbiter de muur op afstand zette. Die muur schoof mee en dat was net de ruimte, waarmee de inzet naast ging. De eerste helft leverde daarna geen gevaarlijke momenten meer op.
 
DVS kan dominante fase na rust niet bekronen
Bij DVS bleef Frank van der Burg achter in de kleedkamer en zijn plaats werd ingenomen door Enrico Patrick. Misschien was de thuisclub deze wedstrijd iets te gretig met wat onrust in de eindfase tot gevolg. In de 50e minuut diende zich weer een goede mogelijkheid aan voor de geelzwarten uit de voorzet van Enrico Patrick. Olivier Pilon miste de bal en Benjamin Roemeon schoot vervolgens over. De invaller moest drie minuten later een achterstand inhalen op Ruben de Jager uit een omschakelmoment, maar keerde het gevaar door de bal tot corner te verwerken. Net voor een uur voetbal bezorgde Rafaël Uiterloo de bal bij Benjamin Roemeon door zijn hele lichaam in de strijd te werpen.

Roemeon kon de doelman niet omspelen en kwam ook daarna niet meer tot afdrukken toe. In het vervolg slingerde Roald de Vries de bal de ‘zestien’ in, waar Olivier Pilon het probeerde met een omhaal. Die ging naast. Aan de overkant dwong Karim Bannani met zijn schot doelman Daan Huiskamp nog tot een hoekschop. In de 62e minuut leek Joshua Patrick vrij op het doel van De Jonghe af te kunnen gaan na een goede pass van Benjamin Roemeon. De aanvaller werd in de loop aangetikt door centrale verdediger Reguillo Vandepitte, maar scheidsrechter Shukrula floot niet. Het voordeel bleef uit, doordat de spits snelheid verloor en niet meer tot een doelpoging kwam. Halverwege de tweede helft wisselde Soufian Moro Olivier Pilon af. Even daarvoor had trainer Gevaert Kim van den Bergh ingebracht voor Bannani. Bij Hoek vloeiden de krachten steeds meer weg en DVS domineerde de wedstrijd. Joshua Patrick vond in de 72e minuut Rafaël Uiterloo, die de bal goed vast hield en uit de draai de bal net naast schoot. DVS bleef strijden voor de winst, maar wel met veel opportunisme. In de 77e minuut wordt aan Zeeuwse zijde Ruben de Jager eraf gehaald voor Francis Kabwe Manengela. DVS bleef op zoek gaan naar de goal en in de 79e minuut kopt Benjamin Roemeon uit een voorzet van Oktay Öztürk over.

Twee minuten later miste doelman Jordi de Jonghe de voorzet van Joshua Patrick, maar er was geen ploeggenoot dichtbij genoeg om af te ronden. De Zeeuwen hadden bijna geen kracht meer om uit te vallen; anders was de situatie met drie spelers van Hoek tegenover twee geelzwarten beter uitgespeeld. Nu redde Roald de Vries door de bal achter de werken. De tijd verstreek; Hoek wisselde nog eenmaal; Abdoe Abdenbi kwam er nog net binnen de reguliere speeltijd in voor Robin Nelis. Meer dan een hoekschop en een vrije trap kreeg Hoek niet meer. Ook DVS kreeg in de 4e minuut van de extra tijd nog een corner te nemen. De afvallende bal werd door Coen Vloedgraven overgeschoten. Na de laatste doelpoging in de 6e minuut van de extra tijd, een kopbal van Joshua Patrick uit een assist van Benjamin Roemeon, die over ging, floot scheidsrechter Shukrula af. Weer puntverlies voor DVS in de achtervolgingsrace op Sparta Nijkerk.
 
Opstelling DVS’33:
 Daan Huiskamp; Frank van der Burg (46’ Enrico Patrick), Basil Camara, Jeremy Jonker; Roald de Vries, Coen Vloedgraven, Oktay Öztürk; Benjamin Roemeon, Joshua Patrick, Olivier Pilon (66’ Soufian Moro) en Rafaël Uiterloo.

Opstelling Hoek: Jordi de Jonghe; Fabian Wilson, Alexander Embrechts, Reguillo Vandepitte, Roycel James, Karim Bannani (65’ Kim van den Bergh); Jonathan Constancia, Steven Smulder, Rik Impens; Robin Nelis (88’ Abdoe Abdenbi) en Ruben de Jager (77’ Francis Kabwe Manengela).
 
Scheidsrechter: Mevr. S. Shukrula

DVS 33 tegen Hoek voetbalwedstrijd
Foto Theo Aalten, bekijk hier alle foto's.