​Leerlingen Groevenbeek zetten zorgmedewerkers Ermelo in het zonnetje

Dinsdag 9 juni hebben leerlingen van Christelijk College Groevenbeek actiepakketen uitgedeeld aan zorgmedewerkers van de Amaniet, Arcade, Kroondomein en de IJsvogel. 

Groevenbeek Ermelo
Vmbo-leerlingen van de afdeling Economie & Ondernemen hebben in de corona-tijd via online-lessen aan een project gewerkt met als thema ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’. Het project had als onderwerp ‘delicatessewinkel Smaeck’. Dit is een (fictieve) winkel waarin verschillende delicatessen worden verkocht zoals kaas, noten, vleeswaren, sappen etc.

De leerlingen hadden de opdracht om zorgmedewekers in Ermelo in het zonnetje te zetten. Alle leerlingen moesten verschillende opdrachten uitvoeren zoals:
  • Een actiepakket samenstellen en inpakken;
  • Een persoonlijke kaart ontwerpen voor in het actiepakket;
  • Een product presentatie op video geven;
  • Een adressenlijst van zorginstellingen samenstellen;
  • Een uitnodiging opstellen;
  • Een flyer ontwerpen.
Nu de leerlingen weer op de school komen, zijn alle samengestelde actiepakketen verzameld. Ongeveer 40 pakketen zijn dinsdagmiddag overhandigd aan zorgmedewerkers van de Amaniet, Arcade, Kroondomein en de IJsvogel.

De pakketten werden rondgebracht door Arres Huijgen en Martijn Eikelboom, docenten economie & ondernemen en de stagiair Dennis Liibaan.

Het project was een idee van stagedocent (en oud-leerling) Dennis Liibaan die hiermee zijn stage, ondanks de Lockdown, een goed vervolg kon geven.

Pakket