Leerlingen Morgen College maken website voor Filmhuis Ermelo

Het Filmhuis Ermelo en het Morgen College Harderwijk hebben de afgelopen maanden een mooie samenwerking beleefd. Twee leerlingen uit de vierde klas Media, Vormgeving & ICT, Julian Mulder en Leon de Paauw, hebben voor het filmhuis een website gemaakt, zodat bezoekers op één en dezelfde site het programma kunnen bekijken en de kaartjes kunnen kopen. “Een echte professionaliseringsslag”, aldus Migchel Dirksen van het Filmhuis.

Aanleiding

Het filmhuis Ermelo is anderhalf jaar geleden, in mei 2018, gestart met een film per maand, waarvan er twee voorstellingen waren. “Daar was een behoorlijke belangstelling voor, we verwachtten destijds tussen de twintig en dertig mensen per voorstelling, maar gemiddeld waren er vijftig mensen aanwezig.” Voor het Filmhuis reden om op te schalen. “Met ingang van 1 december gaan we naar twee films per maand, met nog steeds twee voorstellingen per film, op de dinsdagavond en woensdagmiddag”, aldus Dirksen.

De organisatie wilde ook graag een website, “maar zoals zoveel vrijwilligersorganisaties met een krappe beurs, was daar weinig geld voor, dus zoek je naar een samenwerking.” Die vond het Filmhuis bij het Morgen College. Na een gesprek met docent Daniël Eisen, zijn de leerlingen Mulder en de Paauw nog voor de zomer begonnen met het bouwen van een hele nieuwe site. Na een klein half jaar is de website klaar voor de lancering. “Het programma voor de komende maanden staat online, mensen kunnen hun kaartjes bestellen en betalen via de site. Daar hebben de jongens wel even hun tanden op stuk gebeten, maar het is ze gelukt. We hebben nu een volwaardige, volwassen site, waar we erg trots op zijn.”

De leerlingen

Julian Mulder en Leon de Paauw hebben genoten van de uitdaging. “Het was leuk om te doen. Wel lastig in het begin, omdat er dan verschillende ideeën zijn over hoe de site er uit moet komen te zien. Maar hoe verder we kwamen, hoe gemakkelijker het ging”, aldus Mulder. De leerlingen vonden het leuk om er van begin tot eind bij betrokken te zijn. “Op de website van het Filmhuis zie je een groot deel terug van wat jij hebt gemaakt. Het is heel leuk om een website te ontwerpen die ook echt gebruikt gaat worden”, aldus De Paauw.