Leuke activiteiten in de meivakantie bij Museum Het Pakhuis

In de meivakantie organiseert Museum het Pakhuis leuke activiteiten zoals ga je mee Ratje Toe(R) op zoek naar de Romeinen, Professor Arch en het mysterie van het verloren verleden en de Romeinse keuken.

Dinsdag 30 april en zaterdag 4 mei

Ga mee met Ratje Toe(R) op zoek naar de Romeinen! In Museum Het Pakhuis zitten allemaal zwarte ratjes. Nu is er een ratje die net als de Romeinen soldaat wil worden. Maar daarvoor moeten een aantal opdrachten worden gedaan. Volg de Ratje Toe(R) en ontdek Romeinse muntjes. Ga de strijd aan en speel de Romeinse spellen. Deze route is speciaal voor kleine kinderen bedoeld. Doorlopend van 11.00 tot 16.00 uur.

Woensdag 1 mei en dinsdag 7 mei
Professor Arch en het mysterie van het verloren verleden. Professor Arch, een archeoloog en ontdekkingsreiziger, heeft een dringende oproep aan alle jonge geschiedenisliefhebbers. “Kom jij ook deelnemen aan mijn meest uitdagende missie ooit!” Deze activiteit nodigt kinderen samen met hun ouders uit om deel te nemen aan een spannend archeologisch avontuur door de tijd. Tijdens dit unieke evenement gaan kinderen aan de slag om de verstoorde tijdlijn te herstellen. Samen kunnen we de tijd terugdraaien en de oude voorwerpen in het juiste tijdvak zetten. Voor deze activiteit heb je je mobiele telefoon nodig. Deelnemen kan om 11.00 en 13.30 en 16.00 uur.

Donderdag 2 mei en woensdag 8 mei
De Romeinse keuken. Wat aten de Romeinen? Die vraag wordt beantwoord aan de hand van een heel oud kookboek, De re coquinaria . Ze gebruikten specerijen, amforen vol garum (vissaus) en verschillende kruiden. Maar er staan nauwelijks bereidingswijzen in het boek en hoeveelheden van ingrediënten ontbreken zo goed als volledig. Het wordt dus een kwestie van proeven en ruiken. In Museum Het Pakhuis wordt uitgelegd hoe er gekookt werd en natuurlijk kunnen de bezoekers een handje meehelpen. Doorlopend van 11.00 tot 16.00 uur.

De activiteiten vinden plaats bij Museum Het Pakhuis, Molenaarsplein 24 in Ermelo.                               
Prijs kind € 3,50 en volw. € 6,50.