Maak kennis met de wolf in Museum Het Pakhuis

Museum Het Pakhuis nodigt je uit om in de kerstvakantie kennis te maken met onze nieuwste bewoner van de Veluwe: de wolf! 

In de gelijknamige expositie ontdek je wat je zou moeten weten wanneer je de wolf tegen het lijf loopt.

Ga op jacht als een wolf, ontdek hoe mens en wolf vroeger met elkaar omgingen, dompel je onder in sprookjes, legendes en sages en word onderdeel van de roedel. Aan het eind van de tocht sta je oog in oog met de wolf. In de kerstvakantie zijn er diverse activiteiten in Het Pakhuis georganiseerd.

Zo kan Jong en oud op zaterdag 22, zaterdag 29 december en zaterdag 5 januari ontdekken welke gezichten de wolf heeft. Vergelijk je zintuigen met die van de wolf en kies iets van het wolvenmenu. Bezoekers worden uitgedaagd om hun mening te vormen over de komst van de wolf: is de wolf gewenst of moeten we hem juist weren? Speel ‘Wie is de Wolf’ en geef je mening!

Op woensdagmiddag kunnen de kinderen lekker aan de slag tijdens de knutselmiddag met wolven. Op donderdag 3 januari kan je kennis maken met SprookjesWolf. Wolfje die heel graag een sprookjeswolf wil worden, net als zijn vader en zijn opa. Maar om sprookjeswolf te worden, moet hij net als zijn voorouders iemand opeten. En dat wil hij niet!

Het wordt een spannend avontuur in museum Het Pakhuis waar kinderen alles ontdekken over sprookjes en wolven, maar ook over kiezen en consequenties. En ze ontmoeten het roofdier zo van heel dichtbij. En op zaterdag 5 januari ben je om 14.00 van harte welkom om mee te gaan op een tour waarin je kennismaakt met de gevolgen van de komst van de wolf voor de Nederlandse natuur.

Voor een compleet overzicht van alle activiteiten en verdere info kan je kijken op www.hetpakhuisermelo.nl

VVV Ermelo

Adresgegevens

Stationsstraat 20
3851 NH Ermelo

Telefoon

T. 0341 552 200

Openingstijden

Ma 09.30 - 17.00 uur
Di 09.30 - 17.00 uur
Wo 09.30 - 17.00 uur
Do 09.30 - 17.00 uur
Vr 09.30 - 17.00 uur
Za 09.30 - 17.00 uur
Zo Gesloten
Meer info