Magische route door Ermelo

De winkelstraat van Ermelo krijgt dit jaar een magische Sinterklaasroute. Er is een Schattepiet die de komende week in verschillende etalages bijzondere lichtjes verstopt en waarbij er korte filmpjes te zien zijn. Kinderen kunnen deze magische route met een armbandje activeren.

Het Pakjeshuis heeft dit jaar samen met het Centrum Management Ermelo een nieuw evenement ontwikkeld

Gezinnen kunnen samen de magische route door het dorp lopen en op verschillende locaties de magie ervaren. Wanneer de kinderen het armbandje tegen een plaatje houden gaan de lampjes branden. Samen met hun (groot)ouders speuren ze naar de schatstickers op de etalages en beleven ze het avontuur. En als ze de bandjes weer inleveren bij PLUS Berntsen dan krijgen ze een verrassing!

VIP-avond
Op vrijdagavond 17 november is de VIP-avond. De start is vanaf het Molenaarsplein. Op deze avond gaan de lampjes voor het eerst aan en Schattepiet maakt haar entree in Ermelo. Kinderen kunnen dan ook met haar op de foto. Het wordt alleen een verrassing waar ze op zal duiken. De jonge deelnemers krijgen onderweg een bijzondere steen die ze meenemen naar het Huis van Ermelo. Daar mogen ze de steen op de schatkist van Sinterklaas plakken. Ook krijgen ze dan warme chocomel van Tante Jo. Samen met de Bibliotheek wordt het een hele speciale avond. Temeer omdat de schatkist met alle steentjes tijdens de intocht naar het museum wordt gebracht. En zoals het een echte schat betaamt, komt deze in een grote vitrine in Het Pakjeshuis.

Om de magische route te kunnen beleven kunnen de bandjes worden opgehaald bij de VVV Ermelo en bij Het Pakjeshuis. De route kan vanaf vrijdag 16.30 uur worden gelopen. Kosten voor deelname 1,75 per kind (vanaf 1 jaar). De magische route kan op ieder moment worden gelopen tot 5 december. Dit gebeurt op eigen gelegenheid.