Meivakantie in het teken van de wolf

Museum Het Pakhuis heeft in de meivakantie (20 april t/m 4 mei) een bomvolle agenda met onder andere de familievoorstelling 'Wolf wil verhuizen'. 

Komt dat zien! Word een wolvenexpert met de belevenisspeurtocht WIE is de WOLF of doe mee met een van de vele activiteiten. Broertjes, zusjes en (groot)ouders, iedereen mag mee, want er is voor elk wat wils. Samen raak je al snel door de wol(f) geverfd!

WOLF 
In de tentoonstelling WOLF maak je kennis met de nieuwste bewoner van de Veluwe. Ontdek hoe een wolf eruit ziet, wat hij eet en hoe hij leeft. Verkleed je als Roodkapje, de wolf of de jager en zie een wolf van heel dichtbij. Maakt de komst van de wolf jou bang, of juist blij? Ga op onderzoek uit en deel je mening.

Activiteiten voor de hele roedel, eh familie 
In het leukste doe- en beleefmuseum van de Veluwe is altijd wat de doen. Vooral in de schoolvakanties: Er zijn programma's voor de allerkleinsten zoals Sprookjeswolf, creatieve workshops voor alle leeftijden en activiteiten die leuk zijn voor het hele gezin. Zit het weer niet mee? In het museum is het altijd droog en 18 graden. Is het juist heerlijk buiten-weer? Doe dan mee met het gecombineerde programma met de schaapskooi. De activiteiten in het museum zijn gratis, je betaalt alleen museumentree.  

Op de hoogte blijven van al het leuks? Volg het museum via de sociale media of abonneer je op de nieuwsbrief. let op: Museum Het Pakhuis is op Koningsdag (zat. 27 april) en iedere zondag en maandag, ook op Pasen gesloten. 

PROGRAMMA 

Zaterdag 20 april van 11.00 tot 12.00 uur
Kleuterrondleiding WOLF + dierensporenwandeling
11.00 tot 12.00 uur rondleiding door WOLF in Museum Het Pakhuis
13.30 tot 15.00 Dierensporenwandeling vanaf de Schaapskooi Ermelo
Speciaal voor kinderen t/m 8 jaar. Dit programma is er op andere data ook voor alle leeftijden.
De dierensporenwandeling moet via [email protected] gereserveerd worden en kost €4,00 per kind. 

Dinsdag 23 april vanaf 14.00 uur
Workshop: Schrijven met Wolven 
Iedereen kan schrijven onder begeleiding van schrijver en sprookjesliefhebber Lyda Westerink. Gebruik de wolf als inspiratiebron en sta versteld van je eigen talent!
Voor iedereen tussen de 9 en 99 jaar

Woensdag 24 april en woensdag 1 mei vanaf 14.00 uur
Knutselmiddag WOLF
Handjes uit de mouwen tijdens de woensdagmiddag knutselmiddag! Maak je eigen museumstuk voor thuis geïnspireerd op de tentoonstelling WOLF. Knutsel gezellig mee!
Geschikt voor alle leeftijden

Vrijdag 26 april en vrijdag 3 mei om 13.30 en 15.00 uur.
Theatervoorstelling: Wolf wil verhuizen
Wolf wil verhuizen naar Ermelo, maar Hert, Zwijn en Schaap maken zich een beetje zorgen. Iedereen kent immers de reputatie van de wolf.. Hoe loopt dit af? 
Familievoorstelling van Theatergroep Spiegel voor kinderen t/m ong. 10 jaar
reserveer via: [email protected]

Dinsdag 30 april vanaf 10.30 uur
Kinderprogramma Sprookjeswolf
Gebruik je zintuigen en leer spelenderwijs van alles over sprookjes en wolven. 
Geschikt voor kinderen tot ongeveer 9 jaar

Zaterdag 4 mei van 11.00 tot 16.00 uur
Romeinse Familiefoto
Als aftrap van de Nationale Romeinenweek heeft Museum Het Pakhuis vandaag een fotobooth in Romeinse sferen. Dé kans om jezelf en je vrienden of familie in stijl vast te leggen.