Minimale nederlaag voor DVS'33 Ermelo tegen Jong Almere City FC (wedstrijdverslag)

DVS’33 Ermelo heeft voor eigen publiek op de eerste zaterdag in aanloop van de herstart van de competitie een minimale nederlaag geleden tegen Jong Almere City FC, dat de winterstop inging als nummer 9 in de Tweede Divisie.

De Almeerse beloften waren over het geheel de bovenliggende partij en creëerden de meeste kansen. De eindstand was al halverwege het oefenduel bereikt

Bank en beloften met achterstand de rust in.
Naast spelers, die in de eerste competitiehelft veelal de bank bezetten en een drietal beloften begon DVS de oefenwedstrijd niet in de sterkste opstelling. Dean Bredewolt verdedigde het doel. Joël Kramer, Julian Schuur, Ryan Kwant (alle drie uit O23) vormden samen met Gaston Salasiwa de verdediging. Lars Huber, Hilal Ben Moussa en Owen Muller bezetten het middenveld en Jorick Priem, Sam Crowther en Lars van Wetering stonden voorin geposteerd.

De jongelingen achterin verdedigden bij tijd en wijle goed uit, maar de voorwaartsen werden in de eerste helft nauwelijks gevonden. Gaandeweg was het overwicht dan ook voor de neoprofs uit Almere. Jorick Priem zorgde met zijn rush in de 15e minuut nog wel een keer voor dreiging, maar uit zijn assist volgde geen doelpoging. Daarentegen kreeg Jong Almere City een aantal mogelijkheden, waarvan de beste na een kwartier voetbal. Dean Bredewolt bleef daar in een een-tegen-een-situatie knap overeind. De geelzwarten hadden via Lars van Wetering in de 27e minuut een uitgelezen kans om op voorsprong te komen, maar de aanvaller schoot van dichtbij hoog over. Na ruim een half uur voetbal kwamen de gasten dan toch op voorsprong. Na Ermelo’s balverlies speelden de polderbewoners het goed uit en kon Marley Dors makkelijk raak schieten, 0-1. Het had daarna ook nog erger kunnen worden. Na een bal op de lat in de 41e minuut tikte Dean Bredewolt de rebound goed over het doel. Ook in de 44e minuut kwam hij oog in oog met een aanvaller als winnaar tevoorschijn. Het bleef dus halverwege 0-1.

Geen score na rust met basis
In de tweede helft zou wat meer verwacht mogen worden van DVS, dat nu bijna in het geheel met basisspelers aantrad. Rik van Nuenen nam nu de plaats onder de lat in. Eren Turan Yavuz maakte na zijn blessure zijn rentree. Verder traden voor het tweede bedrijf Nicky van Hilten, Joël van Blerk, Marciano van Leijenhorst, Roland Baas, Frank Olijve, Maarten van Dijk, Adriaan Kruisheer, Stef Nijland en Benjamin Roemeon aan. De bezoekers vonden elkaar wat makkelijker en hadden een voortdurend veldoverwicht. DVS kwam er wel wat vaker uit dan voor de rust. De eerste mogelijkheid was dan ook voor de thuisclub met een kopbal van Adriaan Kruisheer in de 51e minuut. Vijf minuten later trof Jong Almere City FC echter het zijnet. In de 65e minuut had Rik van Nuenen een knappe redding in huis op een schot en kreeg voor de rebound assistentie op de doellijn van Nicky van Hilten. Met nog zo’n twintig minuten te gaan moest Eren Turan Yavuz zich laten vervangen vanwege een blessure. Voor hem keerde Owen Muller terug in het veld. Nog net binnen een half uur in de tweede helft legde DVS de beste aanval van de wedstrijd op de mat, welke Stef Nijland vrij voor de Almeerse sluitpost zette. Vervolgens dook Rik van Nuenen in de 43e minuut nog een kopbal knap uit de hoek. De laatste doelpoging van de wedstrijd was een schot van Adriaan Kruisheer in de voorlaatste minuut. Dat ging naast. Het bleef dus bij 0-1, doordat scheidsrechter Gerben Stegeman kort hierna affloot.

Zaterdag 13 januari hervat DVS de competitie met een uitwedstrijd tegen VVSB, dat in de competitieouverture in Ermelo met 1-1 gelijk speelde.