Molen De Koe in Ermelo viert Nationale Molendag

Op zaterdag 13 mei wordt de 50ste Nationale Molendag gevierd. Op die dag zullen meer dan 800 molens hun deuren openen om meer dan 100.000 bezoekers te verwelkomen. Natuurlijk doet ook de Ermelose Molen ‘De Koe’ hieraan mee. U bent van harte uitgenodigd om deze speciale dag met ons mee te vieren!

‘Koren op de Molen’

Het thema van dit jaar is Koren op de Molen. Er zullen gedurende de dag optredens zijn van Shanty en Gezelligheidskoor ‘Ermeluiden’ en van Dameskoor ‘EigenWijs’. Naast hun eigen optredens zullen beide koren om 13.00 uur een gezamenlijk optreden verzorgen wat ongetwijfeld een feest zal worden om naar te luisteren (en om mee te zingen natuurlijk). Ook Ermelo’s eigen doedelzakspeler Jaco Koster zal meerdere optredens verzorgen vanaf de omloop van de molen.

Pannenkoeken

De heerlijke pannenkoeken, gebakken met eigen molenmeel van ‘De Koe’, zijn inmiddels een begrip geworden voor zowel toeristen als Ermelo-ers zelf. Ze worden gebakken door onze ervaren vrijwilligers en zijn de hele dag verkrijgbaar.

De entree op deze feestelijke dag is gratis, net zoals de rondleidingen in de molen. Natuurlijk draait de molen op deze dag en bent u ook welkom in onze molenwinkel. De dag begint om 10.30 uur en het laatste optreden wordt afgesloten om 15.30 uur.

Molen de Koe Ermelo
(Foto Molen de Koe)