Musical ‘Vrolijke Frans’

Op 14 en 15 februari 2020 speelt de spelgroep van de Zendingskerk voor u de musical ‘Vrolijke Frans’.

De musical maakt een verbinding tussen het leven van Fransicus van Assisi en het heden.

Peter, de vader van een welgesteld gezin, laat een villa bouwen. Op een perceel waar vroeger het klooster van Franciscus van Assisi heeft gestaan. Peter heeft een goede lopende kledingzaak en weet als geen ander dat het in het leven om geld draait. Zijn vrouw, Johanna, leeft voor de uiterlijke schijn, wat denken de mensen van mij. Hun dochter , Clara, geeft niets om geld en goed. Zij wil naar de ballet academie en gaat komende zomer met haar vriendinnen werken in een goede doelen project. Frank, de zoon, leidt een losbandig leven. Met zijn vrienden vormt hij de band, waar hij alles voor betaald. Als Frank met zijn band in Ibiza is, belandt hij in de gevangenis. Zijn vader koopt hem vrij, maar zet zijn salaris twee maanden stop. Frank raakt in paniek en steelt de envelop met  € 2000,- van zijn zus.  Clara heeft dit geld samen met haar vriendinnen gespaard heeft voor het goede doel.

In een container op de oprijlaan, vindt Clara een icoon van Franciscus. Ze zet hem op haar kamer en krijgt ’s nachts in een droom bezoek van hem. Hij vertelt haar vooral door te gaan met haar droom, dansen.

Hoe gaat dit verder? De vrienden nemen wraak als Frank de geldstroom dicht draait en breken in om de kostbare icoon te stelen. Ook de andere huisgenoten krijgen ’s nachts in een droom bezoek van Franciscus… De musical is een spiegelverhaal over wat er echt belangrijk is in het leven.

De uitvoeringsdata zijn 14 en 15 februari. De zaal is open vanaf 19.30, aanvang; 20.00. De toegang is gratis, in de pauze is er een pot voor een vrijwillige bijdrage. Het adres is Harderwijkerweg 10, Ermelo. Iedereen van harte Welkom!