Muziek leeft

100 Muzikanten uit heel Nederland komen zaterdag 25 januari bijeen in het Harmoniegebouw voor de jaarlijkse Winter Play In Harderwijk. Het evenement dat door de Stedelijke en Crescendo Ermelo georganiseerd wordt.

De muzikanten weten nog niet wat ze gaan spelen. De muziek wordt ’s morgens uitgedeeld en de hele dag wordt er gerepeteerd om aan het eind van de dag een concert te geven. Dat is de opzet van de play in.

De repetitiedag staat onder leiding van dirigent Bert Groothedde. Bert, zelf muzikant en presentator, zal het een-dags-orkest door de muziek heen leiden en zal ook informatie geven over de muziek, de speelmanieren en de speelhoudingen en natuurlijk zal hij aandacht besteden aan presentatie.
 
Deelnemers uit heel Nederland hebben zich ingeschreven voor deze dag. Van Den Helder tot Nieuwendijk. “Een Play in is een zeer leerzame dag. Je staat onder leiding van een dirigent die je normaal niet voor je orkest hebt staan en die de muziek anders interpreteert dan je eigen dirigent. En de Stedelijke Harmonie Harderwijk heeft een geweldig repetitielokaal en ligt zeer centraal gelegen waardoor het voor mij een plezier is om er naar toe te komen.” Zegt een van de deelnemers.
 
Wilt u de muzikanten komen bewonderen? Het presentatieconcert begint om 16:00 uur. De deuren van het harmoniegebouw aan de Deventerweg 42 gaan om 15:30 uur open. Natuurlijk kunt u de gehele dag naar binnen om eventueel ook de repetitie bij te wonen.