Nationale Kunstweek in het theater van Ermelo

De Kunstweek 2022 vindt plaats van zaterdag 12 t/m zondag 20 november 2022. Tijdens deze week worden er diverse activiteiten georganiseerd. Twee daarvan vinden plaats in de theaterzaal en de foyer in het Huis van Ermelo.

Workshop Tape Sculpture

Gebruik je eigen lichaam als materiaal om een levensgrote afbeelding te maken. Onder professionele begeleiding van kunstenaar Igor Pietrowitsch ga je in deze workshop ervaren hoe het is om ingepakt te worden met doorzichtige tape. Door dit omhulsel los te knippen en weer in elkaar te zetten ontstaat een omhulsel als ‘ zelfportret’ alleen dan driedimensionaal. Igor Pietrowitsch werkt sinds 2019 bij Atelier Leonardo Da Vinci. Ook is hij werkzaam als beeldhouwdocent bij Cultuurkust en is hij in dienst bij ’s Heeren Loo. De workshop wordt op donderdag 17 november om 11:30 uur gegeven in de foyer.

Lezing "In- voor en tegenspoed” door kunsthistoricus Sophie van Steenderen

In samenwerking met Stichting Ermelo’s Kunstcollectief (StEK) organiseren we op zaterdag 19 november om 15:00 uur een inspirerende lezing over huwelijks- en liefdesportretten. In deze lezing vertelt Sophie van Steenderen over de manier waarop kunstenaars door de eeuwen heen echtparen en geliefden hebben geportretteerd.

Waarom staat de man in portretten meestal aan de rechterzijde van zijn vrouw afgebeeld? En welke symbolen gebruikte een kunstenaar om huwelijkse trouw uit te drukken? Maar ook portretten die kunstenaars van hun eigen geliefde hebben gemaakt komen voorbij. Van Bernini tot Kokoschka en van Rubens tot Picasso. Het wordt een liefdevolle reis door de kunstgeschiedenis! Sophie van Steenderen is kunsthistoricus en conservator van Stadsmuseum Harderwijk en het Marius van Dokkum Museum. Wist je dat Stadsmuseum Harderwijk in finale staat om de Museumprijs 2022 te winnen?

Meer informatie over de lezing en de workshop vind je op de website www.cultuurinermelo.nl/programma