Niels Autowas: modern, duurzaam en 55 meter wasplezier

Door Marco Jansen Media - Na ruim een half jaar intensief verbouwen is Niels Autowas Harderwijk BV in maart open gegaan aan de Stephensonstraat 15 in Harderwijk. ,,We hebben de schoonste, langste, groenste en meest moderne wasstraat van de regio’’, verzekert ondernemer Niels Wessels (43) uit Zwolle.

Niels Wessels van Niels Autowas Harderwijk

,,Harderwijk vind ik in de eerste plaats een heel leuke stad. Toen ik 20 jaar geleden het plan kreeg om een wasstraat beginnen, viel mijn oog op Harderwijk, maar kon ik hier geen geschikte locatie vinden’’, vertelt Niels

,,Toen ben ik tien jaar in loondienst gegaan, in een heel andere branche. Op mijn 30ste  begon het ondernemerschap weer te kriebelen, maar zat er inmiddels al een andere wasstraat in Harderwijk. Toen ben ik in 2011 in Assen begonnen met een wasstraat. Inmiddels ben ik hier uitgegroeid naar twee locaties. In de afgelopen jaren heb ik Harderwijk altijd in de gaten gehouden en vorig jaar vond ik de tijd rijp om de stad te voorzien van een hypermoderne wasstraat.”
 
Vroeger zat op deze locatie aan de Stephensonstraat 15 het pand van Scheer & Foppen. ,,Dit is helemaal gestript; alleen het dak en de buitenmuren zijn blijven staan. We hebben van vloer tot aan installaties alles vernieuwd. Met de verbouwing, die een half jaar in beslag heeft genomen, voldoen we aan alle strenge milieueisen voor de wasstraat. Zo zitten er vijf grote putten in de grond voor de water recycling. De nieuwe vloer is vloeistofdicht.”
 
Niels Autowas profileert zich als de meest duurzame wasstraat van de regio. ,,De installatie is voorzien van het allerzachtste textiel en we gebruiken enkel biologisch afbreekbare shampoos en waxen van de beste kwaliteit. We maken gebruik van eigen bronwater. Dit zuiveren we zelf om het vervolgens te gebruiken voor de wasbeurt. Het meeste water, ruim 95 procent, dat we gebruiken is gerecycled. We maken gebruik van een biologisch waterzuiveringssysteem”, legt Niels uit. 

Korting op compleet wasprogramma

In maart en april hield Niels Autowas Harderwijk een openingsactie met het complete wasprogramma voor 6 euro. De hele maand mei kost dit complete wasprogramma 8 euro. ,,Elk programma is altijd inclusief handmatige voorwas. De auto wordt eerst ingespoten met een voorreiniger, daarna spuiten we hem af met hoge druk. We nemen de plekjes waar de machine moeilijk bij kan met de hand mee en pas dan gaat de auto de wasstraat in. In dit programma wordt je auto voorzien van een coating. Dit is een nieuw product wat nog meer glans en bescherming biedt aan de lak van de auto. Het programma is verder inclusief uitgebreide velgenreiniging, bodemwas en polish coating. Dit geeft een goede beschermlaag over de lak en zorgt voor een mooie, diepe glans. Na het wassen wordt de auto droog geblazen en tot slot wordt de polish coating opgewreven voor nog meer glans. Normaal gesproken draaien wij dit complete programma voor 17,50 euro.”

Niels Autowas actie mei 221
 
De wasstraat heeft een capaciteit van honderd auto’s per uur, waardoor er geen wachttijd is. Niels Autowas Harderwijk staat voor 55 meter wasplezier. De wasstraat is voorzien van schuim, allerlei gekleurde lampen en dit maakt het voor kinderen een leuk uitje in coronatijd. ,,Kinderen vinden dit fantastisch, horen we uit de vele leuke reacties die we van onze klanten krijgen.”

Niels Autowas Harderwijk discolicht
 
Serviceplein
Op het serviceplein bevinden zich elf stofzuigerplekken. ,,Deze krachtige stofzuigers zijn gratis te gebruiken. Elke stofzuigerplek is voorzien van een handig luchtspuitje, waarmee je onder meer de ventilatieroosters kunt schoonblazen. Ook kun je bij ons gratis je banden op spanning brengen.’’

,,We nodigen iedereen uit om de wasstraat een keer uit te proberen. Na een bezoek aan Niels Autowas glanst je auto weer van trots.”


Niels Autowas Harderwijk BV
Stephensonstraat 15
3846 AK Harderwijk
Tel.: 06-57349508
www.nielsautowas.nl

Niels Autowas Harderwijk 

Niels Autowas Harderwijk

Adresgegevens

Stephensonstraat 5
3846 AK Harderwijk

Telefoon

T. 06-57349508

Openingstijden

Ma 8.30 - 18.00 uur
Di 8.30 - 18.00 uur
Wo 8.30 - 18.00 uur
Do 8.30 - 18.00 uur
Vr 8.30 - 18.00 uur
Za 8.30 - 17.00 uur
Zo 10.00 - 16.00 uur
Meer info