Nieuw Huttenbouwfeest heeft vrijwilligers nodig

In Harderwijk was het al een aantal jaren een begrip in de zomervakantie en vanaf dit jaar krijgt ook Ermelo een Huttenbouwfeest. Initiatiefnemers Monique Tuns en Amber Pasman zoeken daarom vrijwilligers die tussen 19 en 22 augustus een handje kunnen helpen.

Onder meer verkeersregelaars, cateraars, opbouwers én in- en uitschrijvers zijn nodig om het Ermelose evenement van de grond te krijgen.

Het Huttenbouwfeest is er voor basisschoolkinderen die in de groepen 3 tot en met 8 zitten. In drie dragen bouwen de kinderen hutten met pallets, die ze daarna nog kunnen beschilderen. Daarnaast zullen er ook nog andere sportactiviteiten worden georganiseerd.
 
De initiatiefnemers vinden het belangrijk dat er een evenement als het huttenfeest komt. ‘Er is te weinig aanbod voor de kinderen in de 6 weken durende zomervakantie,’ schrijven ze op de website van Welzijn Ermelo. Door samenwerking en creativiteit bij de kinderen te stimuleren, hopen ze hen een goede tijd te geven.
 
Tuns en Pasman hopen dat de meeste vrijwilligers alle dagen kunnen meehelpen, omdat ze het Huttenfeest dan met een vast team kunnen uitvoeren. Vanaf halverwege de maand mei kunnen de kinderen ingeschreven worden. Vrijwilligers kunnen zich via [email protected] aanmelden voor een gesprek.

Huttenfeest Harderwijk 2018
(Foto huttenfeest Harderwijk)