Nieuws de Hypotheker Ermelo: Woning gekocht? Wat gebeurt er als je bod is geaccepteerd?

Yes, je hebt een bod op het huis van je dromen uitgebracht en het bod is geaccepteerd! En nu? De Hypotheker Ermelo zet voor je op een rij wat er gebeurt als je bod geaccepteerd is.

(Voorlopig) koopcontract

Het eerste officiële document dat je gaat tekenen nadat je bod aanvaard is, is het (voorlopig) koopcontract. Laat je niet misleiden door het woord "voorlopig". Dit koopcontract is een bindende overeenkomst met de verkoper waar je je beiden aan moet houden. Het wordt "voorlopig" genoemd, omdat de echte overdracht van de woning pas later bij de notaris plaatsvindt. Voordat het contract wordt getekend spreek je samen met de verkopende partij de ontbindende voorwaarden af, zoals voorbehoud van financiering. Mocht je de hypotheek niet rond krijgen, dan kun je, zolang het voorbehoud financiering loopt, kosteloos de koop ontbinden.

Hoe lang is de bedenktijd na een bod op een huis?
Heb je het koopcontract getekend, dan heb je nog drie dagen om af te zien van de koop zonder dat je daarvoor een reden hoeft op te geven.

Hypotheek regelen na bod
Nu is het tijd om je hypotheek rond te maken. Ben je nog niet langs geweest bij een hypotheekadviseur? Doe dit dan zo snel mogelijk zodat je zeker weet dat je goed advies krijgt over de ideale hypotheekvorm en duur van de rentevaste periode voor jouw persoonlijke situatie. En naast het advies voor de beste passende hypotheek krijg je bij onze adviseurs ook altijd een uitgebreid advies over financiële risico's, zoals arbeidsongeschiktheid en overlijden, en goede tips voor bijvoorbeeld een samenlevingsovereenkomst.

Voordat de hypotheekverstrekker je definitief uitsluitsel geeft, moet de nieuwe woning onder andere eerst getaxeerd worden. Ook daar kunnen onze adviseurs bij helpen.

Bouwkundige keuring
De bouwkundige keuring is een ontbindende voorwaarde die vaak wordt opgenomen in het koopcontract. Zo kun je namelijk kosteloos van de koop afzien als er verborgen gebreken in je nieuwe woningen zijn gevonden. Of je kunt opnieuw onderhandelen over de prijs. 

Verzekeringen
De inboedelverzekering en opstalverzekering moeten natuurlijk ingegaan zijn als je de sleutel van je nieuwe woning krijgt. Regel ze dus op tijd. Bij de meeste hypotheken is het niet meer verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. De hypotheekverstrekker zal je wel verplichten om een opstalverzekering af te sluiten. Raadpleeg eerst of de opstalverzekering niet al wordt meegenomen in de VvE bijdrage als je een appartement koopt. Dit is ook een goed moment om een aansprakelijkheidsverzekering of rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Tekenen bij de notaris
De notaris regelt de formele overdracht van de woning. Hier teken je de hypotheekakte en overdrachtsakte. Daarna krijg je de sleutel, zodat je in je nieuwe woning kunt. Gefeliciteerd, het huis is van jou!

Nog geen bod gedaan, maar wel een woning op het oog? Bereken wat je maandlasten worden bij het bod wat je in gedachte had, of maak een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs voor een persoonlijk advies.

Is je bod op een huis geaccepteerd? Maak dan snel een afspraak bij één van de vestigingen. Een eerste gesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.
 
Heb je vragen? Of wil je een afspraak maken? Klik op een van de buttons hieronder.

Vestiging Harderwijk
Vestiging Dronten
Vestiging Zeewolde
Vestiging Ermelo
 

De Hypotheker Ermelo

Adresgegevens

Stationsstraat 123
3851 ND Ermelo

Telefoon

T. 0341-422724

Openingstijden

Ma 9.00 - 21.00 uur
Di 9.00 - 21.00 uur
Wo 9.00 - 21.00 uur
Do 9.00 - 21.00 uur
Vr 9.00 - 17.30 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info