Nieuws de Hypotheker Harderwijk: Vijf manieren om te besparen op je maandlasten in 2022

December is voor veel mensen een dure maand. Des te meer reden om in januari weer eens goed te kijken naar je uitgavenpatroon. Is jouw goede voornemen ook om te besparen op je maandlasten in 2022? Lees dan deze 5 tips.

1. Neem je abonnementen onder de loep

Hoewel abonnementen vaak maar een klein bedrag per maand bedragen, kunnen al je abonnementen bij elkaar opgeteld soms best in in de papieren lopen. Loop je bankafschriften na om te controleren waar je allemaal een abonnement op hebt. Wie weet zitten daar wel diensten tussen waar je niet of nauwelijks gebruik van maakt, bijvoorbeeld van een sportschool of tijdschrift. Ook kun je kijken of je accounts van streamingdiensten kunt delen met familie of vrienden: vaak zijn meerdere gebruikers toegestaan.   

2. Stap over naar een andere verzekeraar

De meeste mensen weten wel dat ze in december over kunnen stappen van zorgverzekeraar, maar het kan ook lonend zijn om andere verzekeringen onder de loep te nemen, bijvoorbeeld je autoverzekering en je woonverzekeringen. Kijk ook naar de dekking van je verzekeringen en of die nog past bij je huidige situatie. Misschien reis je tegenwoordig bijvoorbeeld een stuk minder en is een doorlopende reisverzekering niet lonend meer. 

3. Bespaar op je energierekening

Het zal je niet ontgaan zijn dat de energieprijzen flink zijn opgelopen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om energie te besparen in huis. Ook kun je overstappen van energieleverancier en zo mogelijk besparen op je lasten. Ten slotte adviseren we om je te verdiepen in de mogelijkheden om je woning te verduurzamen. Dat vraagt wel om een investering, maar levert op langere termijn veel op voor je portemonnee én voor het milieu. 

4. Kijk kritisch naar je boodschappen

Tijdens het boodschappen doen geef je vaak onbewust veel geld uit. Zeker nu de prijzen in de supermarkt behoorlijk gestegen zijn. Het scheelt als je slechts één keer in de week boodschappen doet of laat bezorgen: zo voorkom je impulsaankopen. Bekijk ook de folders van verschillende supermarkten en haal de goedkoopste producten bij de juiste supermarkt, of ga eens naar de markt voor groenten en fruit. In één keer een grote maaltijd koken die je in meerdere porties in kunt vriezen, is ook altijd een goede bespaartip.

5. Onderzoek of je hypotheeklasten omlaag kunnen

Ten slotte raden we je aan om je hypotheek tegen het licht te houden, wanneer je dat een tijdje niet hebt gedaan. De rentestanden zijn de laatste jaren enorm laag, dus wie weet loont het wel om je hypotheek over te sluiten. Heb je een goedgevuld spaarpotje? Dan kun je overwegen om een extra aflossing op je hypotheek te doen en hiermee de maandlasten verlagen. 
 
Heb je vragen? Of wil je een afspraak maken? Klik op een van de buttons hieronder.

Vestiging Harderwijk
Vestiging Dronten
Vestiging Zeewolde

De Hypotheker Ermelo

Adresgegevens

Stationsstraat 123
3851 ND Ermelo

Telefoon

T. 0341-422724

Openingstijden

Ma 9.00 - 21.00 uur
Di 9.00 - 21.00 uur
Wo 9.00 - 21.00 uur
Do 9.00 - 21.00 uur
Vr 9.00 - 17.30 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info