Nieuws Univé: bestolen op vakantie!

Maaike Hoeksma en Arnold Boonstra werden op de eerste dag van hun vakantie bestolen. Ze waren net aangekomen op hun Italiaanse vakantieadres toen hun auto werd leeggehaald. Maaike had niets meer dan de strandkleding waarmee ze naar zee was gegaan. “Daar stond ik dan, in mijn bikini.”

Romantische vakantie  

Ze kunnen er nu wel weer om lachen, samen aan tafel, voor de computer. Daar verschijnt een foto van Maaike naast een openstaande container. Ze staat op de foto met de treurige uitdrukking die bij zo’n gebeurtenis past. “En dat terwijl het allemaal nog wel zo gesmeerd was gegaan,” vertelt Arnold. Op zijn tablet toont hij een kaart. Daar, aan de kust onder Livorno, ligt Marina di Cecina. Vlakbij lag het huisje waar ze een romantische vakantie gingen beleven. 

Veilig op slot 
De autorit ging zo voorspoedig dat ze zelfs te vroeg waren aangekomen. Daarom gingen ze eerst even naar het strand. “Hier parkeerden we” wijst Arnold op Google Maps. Achter het parkeerterrein lagen het strand en de zee. Maaike: “Ik trok mijn nieuwe bikini aan, paspoort en portemonnee deden we veilig op slot in het dashboardkastje.” 

Toen voelde ik alleen nog maar verslagenheid

Verslagenheid 
Na twee uren aan het strand was het tijd om bij hun huisje in te checken. Ze liepen terug naar hun auto en zagen het meteen. Maaike: “het raam was ingeslagen, de koelbox tussen de voorstoelen was weg en op de grond lag een label. Toen zag ik het pas; ook mijn koffer was gestolen. Die hadden we op de achterbank gezet, omdat hij niet naast Arnold z’n koffer in de kofferbak paste. Toen voelde ik alleen nog maar verslagenheid. Mijn mooiste zomerkleren, mijn favoriete shirt, alles weg.”

Bikini 
Maaike toont het kledingstuk dat ze heeft opgezocht: “kijk, ik heb ‘m nog, deze bikini had ik aan. Daar stond ik dan! Behalve een strandjurkje had ik niks meer. Op het parkeerterrein zag ik een paar containers, die ben ik langsgegaan. De laatste in het rijtje stond open en wat denk je? Mijn koffer! Maar ja de inhoud was verdwenen.” Arnold: “Ondertussen was ik met de verzekering aan het bellen, die raadde aan foto’s te maken van de auto en aangifte te doen. Toen zijn we eerst maar naar ons huisje gereden.” 

Gelukkig  
Daar aangekomen kregen ze hulp van de verhuurdersfamilie. Die gingen mee naar het politiebureau om te tolken bij het aangifte doen. Arnold: “Gelukkig was het dashboardkastje niet opengebroken, dus onze pasjes hadden we nog.” Zo besteedden ze de eerste dagen van de vakantie; nieuwe spullen kopen, de auto en alles in orde krijgen. Maaike: “We hebben onze vakantie kunnen voortzetten. Gelukkig! Want je rekent er niet op dat zoiets kan gebeuren.. Voortaan letten we wel wat beter op. Niks zichtbaar in de auto laten…” Lachend: “En niet meer zo’n grote koffer mee die niet in de kofferbak past!”

Informatie over de reisverzekering? Loop dan eens binnen bij de Univé winkel of neem telefonisch contact op 088-1815000 

Winkel Univé Harderwijk

Adresgegevens

Kuipwal 41
3841 KP Harderwijk

Telefoon

T. 088-1815000

Openingstijden

Ma 9.30 - 17.30 uur
Di 9.30 - 17.30 uur
Wo 9.30 - 17.30 uur
Do 9.30 - 17.30 - 18.00 - 20.30 uur
Vr 9.30 - 17.30 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info