Nieuwsberichten gemeente Ermelo week 30 - 19 juli 2023

Met deze week: Regelingen en ondersteuning bij een laag inkomen, beeld Burlend hert verdwijnt en de aangevraagde en verleende vergunningen.

Regelingen en ondersteuning bij een laag inkomen

Heeft u een laag inkomen en daardoor moeite met het betalen van bijvoorbeeld uw energierekening? Dat kan veel zorgen geven. Eén van de regelingen die de gemeente Ermelo heeft is de koelkastvoucher. Heeft u recht op energietoeslag? Dan ontvangt u een voucher met een maximum waarde van €500 voor een nieuwe energiezuinige koelkast. Kijk hieronder of u in aanmerking komt!

Ook zijn er maatregelen om uw huis te verduurzamen. Hiermee kunt u besparen op uw energierekening. Wilt u weten van welke regelingen u nog meer gebruik kunt maken? Kijk dan eens op www.ermelo.nl/geldzorgen.

Vragen over geld en schulden?
Voor hulp bij uw geldzaken kunt u terecht bij het Steunpunt Financiën in Ermelo. Hier werken de vrijwilligers van Welzijn Ermelo, SchuldHulpMaatje Ermelo en Humanitas. Zij helpen u met vragen over geldzaken, schulden of uw administratie. Meer weten? Kijk op www.ermelo.nl/steunpunt-financien voor meer informatie! 

Meer weten wat u zelf kunt doen bij zorgen over uw financiële situatie?

Iedereen heeft wel eens vragen over geld. Weten wat u zelf kunt doen om een beter inzicht te krijgen in uw financiële situatie? Er zijn verschillende handige websites waar u gebruik van kunt maken. De voorzieningenWijzer Weet u zeker dat u gebruik maakt van alle toeslagen of regelingen die voor u gelden? Heeft u nog wel de juiste energieleverancier of zorgverzekering? Controleer het zelf of vraag een adviesgesprek aan op www.datgeldtvoormij.nl.

Geldfit
Via Geldfit.nl kunt u anoniem een test doen om te zien bij welke organisaties u terecht kunt. Ondernemers en zzp’ers kunnen hulp krijgen via www.geldfit.nl/zakelijk. Startpunt Geldzaken Startpunt Geldzaken ontwikkelt online geldplannen voor huishoudens in uiteenlopende omstandigheden. Met de geldplannen kunt u persoonlijke geldzaken beter in balans brengen en houden. Bekijk de verschillende geldplannen op www.startpuntgeldzaken.nl. 

Beeld Burlend hert verdwijnt

Eind juli verdwijnt het beeld van het burlend hert op de rotonde Harderwijkerweg/Jacob Catslaan. We verwijderen dit beeld, omdat het hout is aangetast door tonderzwam. Beeld heeft 10 jaar op sokkel geprijkt Dankzij eerdere reparaties - door zowel kunstenaar Dick van Oers als het gemeentelijke team wijkservice – kon het beeld 10 jaar op zijn sokkel prijken. Dick van Oers is blij dat het hert zo lang op de rotonde kon staan. 

Geen inloopspreekuur

Leefbaarheidsteam in zomervakantie Tijdens de zomervakantie (10 juli t/m 18 augustus) is er geen inloopspreekuur van het Leefbaarheidsteam. Het Leefbaarheidsteam ondersteunt initiatieven die in de buurt worden georganiseerd. Wilt u meer weten of heeft u een vraag of idee? Stuur dan een email naar info@ leefbaarheidsteamermelo.nl of kijk op onze website: www.leefbaarheidsteamermelo.nl

Officiele bekendmakingen

Bouwen en omgeving

Aanvraag omgevingsvergunning

  • Fokko Kortlanglaan 194-196: het bouwen van bedrijfsunits en het aanleggen van een in-/uitrt
  • Garderenseweg 147: het kappen van een eik
  • Amalia van Solmslaan 9: het vernieuwen van het dak
  • Champignonlaan 28: het kappen van een acacia (noodkap)
  • Arianehof 39 en 50: het uitbreiden van de woning
  • Arianehof 46: het plaatsen afdakje aan de bestaande schuur
  • Arianahof 31: het uitbreiden van de woning 
Voornemen verlenen omgevingsvergunning (uitgebreide procedure)
  • Oude Nijkerkerweg 169 te Ermelo: voor het bouwen van een kantoorpand en het realiseren van een uitweg. Het gaat hier om een uitgebreide procedure in verband met het afwijken van het bestemmingsplan. Onderliggend aan het besluit tot het verlenen van deze omgevingsvergunning is de Verklaring Van Geen Bedenkingen (VVGB) van de gemeenteraad te Ermelo 18 januari 2023. Voor het kantoorpand krijgt vooralsnog het adres Kolbaanweg 17 met postcode 3853 JT Ermelo.
In de publicatie van 13 juli staat vermeld dat het voornemen tot verlenen omgevingsvergunning uitgebreide procedure ter inzage ligt vanaf 13 juli dit moet zijn vanaf 20 juli 2023.
  • Jhr. Dr. C.J. Sandbergweg 31 te Ermelo: voor het bouwen van een agrarische werktuigloods en het aanleggen van een kuilvoerplaats. Het gaat hier om een uitgebreide procedure in verband met het afwijken van het bestemmingsplan. Onderliggend aan het besluit tot verlenen van deze omgevingsvergunning is de Verklaring Van Geen Bedenkingen (VVGB) van de gemeenteraad te Ermelo 5 juli 2023.
Verleende omgevingsvergunning
  • Zeeweg 9, Zeeweg 23 en Horsterweg 179: het kappen van 94 bomen (met herplantplicht van 116 bomen
  •  Wilhelminalaan 8: het uitbreiden van de woning Zeeweg 85 het kappen van een eik (met herplantplicht) en het veranderen van de in-/uitrit
  • Rodeschuurderwegje 42A: het verlengen van de termijn voor het tijdelijk gebruiken van een woonunit voor 2 jaar
  • Eendenparkweg 27a: het bouwen van een woning en het toekennen van huisnummer Eendenparkweg 27a
  • Hessenmeer 36: het wijzigen van de voorgevel (gemeentelijk monument)
Bestemmingsplannen
  • Rodeschuurderwegje achter nr 15: ontwerp bestemmingsplan ter inzage