Ondanks 0-4 benauwde zege voor DVS'33 bij Odin'59

Het is bekend, dat DVS’33 Ermelo tegen ODIN’59 niet tot haar beste voetbal komt, maar er ontstond voldoende ruimte.

Na een sterk begin met goede mogelijkheden kon het in de eerste helft alle kanten op, maar de brilstand bleef vooralsnog gehandhaafd.

Na de thee wees het spelbeeld de thuisclub als waarschijnlijke winnaar aan, maar alles veranderde na de openingstreffer. Vervolgens liepen de Ermeloërs uit naar een ruime overwinning; zelfs de grootste ooit tegen ODIN’59.

In vergelijking met de thuiswedstrijd tegen SJC had Bert van Hunenstijn zijn basiselftal op twee plaatsen gewijzigd. Mark Bouwman zat op de bank en zijn plaats in het hart van de verdediging werd ingenomen door Jorran van Santen. Ook Daniël van Warven bleef buiten de ploeg en werd vervangen door Julian de Ruiter.

Sterk begin eerste helft DVS

DVS kende een sterk begin van de eerste helft en dat bood al direct mogelijkheden. Benjamin Roemeon bood na een goede aanname van de diepe bal van Roald de Vries aan Oktay Öztürk om in kansrijke positie uit te halen. Het schot ging echter over. Die kans kreeg in de 2e minuut een vervolg na een aanval over rechts, waarbij Julian de Ruiter voortrok op Olivier Pilon. Zijn inzet werd door doelman Barry van dijk met de voet gepareerd. Hij had ook in de 8e minuut de assist in huis, waaruit Olivier Pilon opnieuw kon inschieten. Dat verwerkte hij tot corner. Op een inzet van de vrijgekomen Pilon hoefde de Heemskerkse sluitpost drie minuten later niet te reageren, want dat ging naast.

Daarna zakte het overwicht voor de geelzwarten (in Heemskerk in het roodblauwe uittenue) af en kregen de gastheren de eerste mogelijkheid in de 12e minuut, toen Achmed Abdallah Al Mahdi voorlangs schoot. Ook Nigel Hardenberg kreeg in de 22e minuut een kans om uit te halen, maar zijn schot ontbeerde kracht en vormde geen probleem voor doelman Thodorie Velanas. In de tegenaanval kwam Benjamin Roemeon nog voor Barry van Dijk, omspeelde hem ook, maar kwam niet meer tot een doelpoging en zijn voorzet kon vervolgens weggewerkt worden. Hoewel het voetballend, met veel fouten, allemaal wat minder ging aan Ermelose zijde, zag Roald de Vries in de 24e minuut de keeper te ver voor zijn doel staan en probeerde het met een “Volendammertje”, maar waar hij vorig seizoen nog tegen de wijdbroeken in de slotfase de winnende maakte, kreeg Barry van Dijk zijn vingertoppen er nog tegenaan.

Een minuut later draaide Olivier Pilon een vrije trap in op het hoofd van de inlopende Basis Camara en goalie Van Dijk kon het leer maar half keren. Zo had Jorran van Santen de hoek voor het uitkiezen, maar de centrale verdediger schoot recht op de sluitpost af, die zodoende zijn redding kon afmaken. Zoals al gesteld kon het in die eerste helft alle kansen op en zo kon Nigel Hardenberg in de 30e minuut uit een dieptepass van Milo Cremers vrij zijn slof onder de bal zetten. De volley ging naast. Een minuut later ging de bal voor ODIN’59 op de stip.

Frank van der Burg leed balverlies en was in het vervolg te laat om de sterk spelende Al Mahdi te stoppen. Dat lukte slechts met een overtreding. Eelke de Graaf belastte zich ermee, maar schoot de penalty hard op de kruising. Verdere pogingen van DVS om gevaar te stichten bleven steken op verkeerde assists. Op slag van rust moest doelman Thodorie Velanas nog het duel aan gaan met Nigel Hardenberg, maar nu kon Frank van der Burg wegwerken. Het was de laatste handeling van de Ermelose keeper, die zich in de rust moest laten vervangen. Dit alles nog bij een 0-0 stand.

DVS in tweede helft tot 0-1 onder druk

Met Dean Bredewolt nu onder de lat, de enige wissel bij aanvang van de tweede helft, kwam DVS behoorlijk onder druk te staan. De schade bleef echter beperkt tot een drietal hoekschoppen. De invaller-doelman mocht wat dat betreft vol aan de bak en deed dat met verve. Milo Cremers kreeg in de 51e minuut met het hoofd en met de voet een kans, maar vond de sluitpost op zijn weg. In de 54e minuut legde Nigel Hardenberg het leer af op Al Mahdi, die via Bredewolt in het zijnet schoot.

De volgende dreiging ontstond uit een voorzet vanaf links door Jim Hulleman, die echter aan twee ploeggenoten voorbijging en daarna DVS voor het eerst weer wat perspectief met een corner aan de andere kant bood. Twee minuten later raakte Heemskerker Jordi Tiktak geblesseerd bij de inzet van Benjamin Roemeon uit een voorzet van Oktay Öztürk. De verdediger kon verder. Nog net binnen het uur kwam DVS op voorsprong na het inspelen van Benjamin Roemeon door Coen Vloedgraven. De behendige aanvaller draaide goed weg, glipte tussen twee verdedigers door en verschalkte doelman Barry van Dijk met een geplaatst schot in de korte hoek, 0-1. ODIN’59 dacht meteen te pareren, toen Achmed Al Mahdi, die door Frank van der Burg -overigens geen schande- nauwelijks te houden was met zijn assist vanaf de achterlijn aan Jeffrey Klijbroek de mogelijkheid bood om uit te halen, maar Basil Camara greep tijdig in.

In de 63e minuut ontstond er weer dreiging op de Heemskerkse helft, maar Oktay Öztürk koos na zijn balwinst voor een moeilijkere optie op Benjamin Roemeon in plaats van op Olivier Pilon. In de 64e minuut bood Roald de Vries zijn opponent Al Mahdi te veel ruimte, maar zijn schot ging via Dean Bredewolt in het zijnet. Met de lengte van Cremers en Eelke de Graaf zijn die altijd gevaarlijk, maar Oktay Öztürk en Basil Camara kwamen hierbij als winnaar uit de bus. Beide trainers wisselden in deze fase. Bij de thuisclub kwam Billy Tavares in het veld voor Nigel Hardenberg en bij DVS Berry Powel voor Julian de Ruiter. Die laatste wissel in de 69e minuut vond plaats net nadat de scheidsrechter geen voordeel toekende aan Benjamin Roemeon in een één-tegen-één-situatie. Oktay Öztürk ging erachter staan en hij neemt ze nu eenmaal anders dan de geblesseerde Maurice de Ruiter zou doen. Even effectief echter.

De vrije trap werd door Jeffrey Klijbroek in de muur van richting veranderd, waardoor doelman Van Dijk verslagen was, 0-2. Van nu af aan was het een gelopen koers. Met nog een kwartier te spelen was er geen VAR nodig om te zien, dat de bal de doellijn al gepasseerd was, nadat de op links opgekomen Roald de Vries afgelegd had op Olivier Pilon. Zijn schot stuitte via de onderkant van de lat vanuit het doel het veld weer in. Leidsman en assistent kenden de treffer echter niet toe. De volgende wissel aan Ermelose kant in de 77e minuut ging ook weer gepaard met een doelpunt, hoewel er geen verband was. Jorran van Santen mocht gaan rusten, waarna Dennis Hollart binnen de lijnen kwam. Berry Powel kopte een uittrap van invaller-doelman Bredewolt door, waardoor Olivier Pilon een uitstekende kans kreeg. Met exact de juiste snelheid en richting verschalkte hij doelman Barry van Dijk voor de 0-3. Frank van der Burg, die het met zijn verdedigende werk in deze wedstrijd soms heel moeilijk had, leidde met een uitstekende pass het slotakkoord in. Buiten de linksback om lanceerde hij in de 88e minuut Olivier Pilon, die aflegde op Berry Powel.

Met het juiste gevoel deponeerde hij het speeltuig voor de vierde keer deze wedstrijd via de paal in het Heemskerkse doel. De 0-4 vormde de grootste overwinning ooit op het altijd lastige ODIN’59. Dat grote verschil kreeg ook pas gestalte in het laatste half uur, waarin weer eens duidelijk werd, dat het scoreverloop een wedstrijd sterk beïnvloedt. Het had ook zomaar anders kunnen lopen, als de toegekende strafschop voor rust door de gastheren benut was.