Ontrafel codes en leer over grootouders op de zolder

75 jaar geleden is Ermelo bevrijd. Hoe was het om toen te leven? Leer in Museum Het Pakhuis in Ermelo code schrijven en hoe het is om een nieuwe opa en oma op de zolderkamer te hebben.

Creatievelingen kunnen tijdens activiteiten rondom de tentoonstelling Verborgen Brieven ontdekken hoe het leven op de bon zou zijn of juist een invulling geven aan de bevrijding door fietsen te beschilderen.

De activiteiten vinden plaats op dinsdag 21 juli, donderdag 23 juli en zaterdag 25 juli.

Onderduiken
Op dinsdag 21 juli maak je kennis met de families Stork en Straatsma. Opeens krijg je een nieuwe opa en oma op de zolder: opa en oma Stork. Weet jij waarom die heel stil op de zolderkamer zitten? En hoe kan je ineens een nieuwe opa en oma hebben? Ontdek het in Museum Het Pakhuis.

Geheimtaal
Donderdag 23 juli ontdek je tijdens Geheimtaal hoe jij in het geheim bijzondere berichten veilig overbrengt. De berichten vol belangrijke informatie mogen namelijk niet in verkeerde handen komen, anders kom je in de problemen. Weet jij alle raadsels op te lossen? Aan de hand van de tentoonstelling Verborgen Brieven over Eva en Bram Beem, twee Joodse kinderen, ga je aan de slag.

Alles op de bon, ook na de bevrijding
Tijdens de Tweede Wereldoorlog en ook daarna ontbrak het op grote schaal aan nieuwe grondstoffen. Hoe kan je creatief met materiaal omgaan bij gebrek aan nieuw materiaal door een oorlog of pandemie? Ga zelf aan de slag in Museum Het Pakhuis tijdens de activiteit Alles op de bon op zaterdag 25 juli. Doorlopend kan je leren hoe je met schaarse materialen toch iets moois kan maken. Wie liever buiten aan de slag gaat, kan dezelfde zaterdag op het Molenaarsplein in Ermelo tussen 14.00 uur en 16.00 uur een oude fiets omtoveren tot een Bevrijdingsfiets. 75 jaar geleden is Ermelo namelijk bevrijd en daar mag je zelf kleur aan geven!

Eet ook mee met Romeinen in Ermelo
Wie dieper in het verleden wil duiken kan op dinsdag 28 juli aanschuiven bij het doorlopende activiteitenprogramma Aan tafel! Koken met de Romeinen. Tijdens dit programma maak je kennis met Romeinse legionairs en wat zij aten. Romeinen woonden lang geleden in Ermelo – maar wat deden zij hier? Wie waren de Romeinen? En hoe verschilt het eten van vroeger dan dat van nu? Maak kennis met de Romeinse soldaten op de Ermelosche Heide en ontdek wat zij aten. Maak je eigen Romeinse kruidenkaasje!

Wel anderhalf meter hanteren, geen reservering nodig
Ook na 28 juli vinden meerdere keren per week activiteiten plaats. Deelname aan de hier genoemde activiteiten kost enkel entreegeld. Met het versoepelen van de corona-maatregelen is het niet langer nodig voor een bezoek aan het Museum het Pakhuis te reserveren. Het museum hanteert het protocol van de Museumvereniging. Volg bij een bezoek de routing en bewaar gepaste afstand.

Openingstijden
Museum Het Pakhuis is op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdagen geopend van 10:30 uur tot 16.30 uur.
Voor meer informatie of vragen is Museum het Pakhuis telefonisch bereikbaar tijdens openingstijden op 0341-760 777, per mail op [email protected] of op de website: www.hetpakhuisermelo.nl