Oog in oog met de Romeinenweek: Museum Het Pakhuis Ermelo gaat online!

Tijdens de Nationale Romeinenweek (zaterdag 25 april tot en met zondag 3 mei) organiseren musea en andere organisaties in heel Nederland dit jaar online activiteiten met een Romeins tintje. 

Het thema van de Romeinenweek is dit jaar archeologie.

Door recente onderzoeken naar restanten uit de Romeinse tijd en door nieuwe vondsten ontdekken we steeds meer over Nederland in de Romeinse tijd. Komend jaar focussen we ons daarom op de rol van archeologie in onze kennis en verhalen over deze periode.

Museum Het Pakhuis doet online mee! 
In verband met de coronacrisis kan je dit jaar online meedoen met de Romeinenweek. Niet getreurd, Museum Het Pakhuis is ook van de partij! Pak je laptop, tablet of mobiel en kom tijdens de Romeinenweek online alles te weten over Romeinen in Ermelo. Maak kennis met een Romeinse soldaat of ontmoet een lokale archeoloog die je alles vertelt over archeologische vindplaatsen in Ermelo. Ga naar onze website, bezoek onze Facebookpagina of zoek ons Youtube-kanaal Het Pakhuis Ermelo om leuke en leerzame activiteiten te volgen. Bekijk hieronder een overzicht van ons online programma! 

PROGRAMMA

Romeinse soldaat vertelt
Heb je altijd al willen weten hoe het leven van een Romeins soldaat eruit moet hebben gezien? Ga naar ons Youtubekanaal Het Pakhuis Ermelo en luister naar het verhaal van een echte Romeinse soldaat. Let op: om de activiteit in de goede volgorde te beluisteren begin je bij 'Romeinse soldaat vertelt 1'. Deze komt op zaterdag 25 april rond 13:00 online!

Wanneer? van zaterdag 25 april t/m dinsdag 28 april 
Hoelaat? 13:00
Geschikt voor alle leeftijden